Lees hier verder over het zelf plannen van een rondreis door Schotland ->

Zelf rondreis plannen Schotland?

Het land van de ridders en de romantiek.
Houd je van whisky, romantiek, prachtige natuur of ridderlijke kastelen? Dan zet je Schotland best op je bucket list. In dit artikel kom je meer te weten over het zelf plannen van een mooie rondreis door Schotland (zelf rondreis plannen Schotland), ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken bij één van de reisspecialisten.

Bekijk hier meer over rondreizen en vakanties in Schotland ->

Zelf rondreis plannen Schotland

Alvorens je reis uit te stippelen, ga je best na welk vervoermiddel je neemt. Zowel het vliegtuig als de auto zijn een goede optie. Let wel, indien je dit laatste verkiest, houd je ook best rekening met de uurregeling van de overzetboot. Toch blijkt de auto de beste keuze. In Schotland mag je immers vrij kamperen, als de eigenaar van de grond ermee akkoord gaat. Steek die tent a maar gauw in de auto!

  • Wil je een prachtige historische stad bezoeken, ga dan langs Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Naast het wereldberoemde festival kan je er genieten van enkele prachtige bezienswaardigheden en ontdek je waarom deze stad een plaats op de werelderfgoedlijst Zelf rondreis plannen Schotlandvan de Unesco heeft veroverd. Andere steden die de moeite lonen, zijn Glasgow en Aberdeen. Glasgow is de grootste stad, een échte handelsstad. In Aberdeen kan je twee grote universiteiten bezoeken. Het is tevens het verkeerscentrum van Schotland. Als je eilanden wilt bezoeken, is deze stad een noodzakelijke tussenstop.
  • Het monster van Loch Ness, Nessie, een mythe of niet? Dat kom je te weten als je naar Loch Ness trekt. Het grote meer waar het monster zou verblijven.
  • Ga je liever de sportieve toer op, bezoek dan de Ben Nevis. Dit is het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk. Het gebergte is een interessante bezienswaardigheid voor zowel wandelaars als mountainbikers. Boven op de top, kan je een mooie sneeuwvlagen bewonderen.
  • Zelf rondreis plannen SchotlandBen je een echte Harry Potter-fan, dan wist je waarschijnlijk al dat de Hogwarts Expres de eigenlijke Jacobite Train is, die door Schotland reist. Het is een toeristische trekpleister waarlangs je eveneens indrukwekkende plaatsen kan bezoeken.

Zoals je kan lezen, is Schotland een prachtige bestemming, dat de moeite loont. Vergeet tussen het reizen door niet af en toe van een glaasje Whisky te genieten. Dit is beslist het bekendste exportproduct van Schotland. Hopelijk hebben mijn tips je wat bijgebracht en kan je weldra van het geluid van doedelzakken genieten in dit prachtige landschap.

Bekijk hier de rondreizen door Schotland ->

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Meer pagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *