Het weer in Schotland.
Het weer in Schotland: dat is nogal wisselvallig. Veel mensen denken aan regen, regen en nog eens regen. En dat klopt ook. Het regent in Schotland uitzonderlijk veel. Er zijn veel grijze dagen. Het is er koud. De winters zijn donker, koud en nat, beginnen kort en duren over het algemeen lang. Maar er is hoop: de glooiende berglandschappen van Schotland leven op in de lente, de vogeltjes fluiten en allerlei groen leven springt de grond uit.

Lees hier verder over:

Ook de herfst kent zijn intrede in het natuurrijke Schotland: enorm kenmerkende kleuren die het land een bezoekje waar maken. Dit is waarom wandelaars veel door Schotland trekken. De zomer? Die is maar kort en vaak nat. Kom hieronder meer te weten over het weer Schotland.

Het weer in Schotland.

  • Schotland aan zee

Weer SchotlandSchotland is omringd door zee en is vaak winderig. Daarnaast waait in de zomer veel verdampt water uit de zee direct over het land, waar het vervolgens neervalt. Het weer is wat dat betreft te vergelijken met het weer in Nederland. Maar Schotland ligt iets noordelijker en kent meer grens met zee en kent daardoor toch een hogere vochtigheidsgraad en meer regen.

Net als in Nederland kan Schotland zeer warme dagen kennen (30+) en kan dit enkele dagen aanhouden. Maar van een hittegolf in de maanden juni, juli en augustus is zelden tot nooit sprake. Daarvoor moet je in Italië of in de rest van Zuid-Europa zijn.

Warmte langer aanwezig

In de grote steden, Edinburgh en Glasgow blijft de warmte langer aanwezig. Hierdoor kan het fijn vertoeven zijn op de terrasjes. Echt heet wordt het nooit, wat ook wel is prettig kan zijn. Stranddagen in Schotland? Die zijn toch echt te koel. Voor het lekkere weer hoef je niet naar Schotland, zekerheid bieden weersvoorspellingen weinig: de regen kan altijd zijn intrede doen.

Donker

Schotland is in de winter zeer donker en maakt het niet een ideaal moment voor een bezoek of vakantie. Er zijn namelijk maar weinig zonuren per dag, nog minder dan in Nederland. De zon komt laat op en gaat vroeg weer onder.

Meer informatie over het weer in Schotland vind je hier:

Klimaat

Weer SchotlandHet weer in Schotland: dat is nogal wisselvallig. Veel mensen denken aan regen, regen en nog eens regen. En dat klopt ook. Het regent in Schotland uitzonderlijk veel. Er zijn veel grijze dagen. Het is er koud. De winters zijn donker, koud en nat, beginnen kort en duren over het algemeen lang. Maar er is hoop: de glooiende berglandschappen van Schotland leven op in de lente, de vogeltjes fluiten en allerlei groen leven springt de grond uit. Ook de herfst kent zijn intrede in het natuurrijke Schotland: enorm kenmerkende kleuren die het land een bezoekje waar maken. Dit is waarom wandelaars veel door Schotland trekken. De zomer? Die is maar kort en vaak nat.

Schotland aan zee

Schotland is omringd door zee en is vaak winderig. Daarnaast waait in de zomer veel verdampt water uit de zee direct over het land, waar het vervolgens neervalt. Het weer is wat dat betreft te vergelijken met het weer in Nederland. Maar Schotland ligt iets noordelijker en kent meer grens met zee en kent daardoor toch een hogere vochtigheidsgraad en meer regen.

Net als in Nederland kan Schotland zeer warme dagen kennen (30+) (Weer Schotland) en kan dit enkele dagen aanhouden. Maar van een hittegolf in de maanden juni, juli en augustus is zelden tot nooit sprake.

Daarvoor moet je in Italië of in de rest van Zuid-Europa zijn. In de grote steden, Edinburgh en Glasgow blijft de warmte langer aanwezig. Hierdoor kan het fijn vertoeven zijn op de terrasjes. Echt heet wordt het nooit, wat ook wel is prettig kan zijn. Stranddagen in Schotland? Die zijn toch echt te koel. Voor het lekkere weer hoef je niet naar Schotland, zekerheid bieden weersvoorspellingen weinig: de regen kan altijd zijn intrede doen.

Donker in de winter

Schotland is in de winter zeer donker en maakt het niet een ideaal moment voor een bezoek of vakantie. Er zijn namelijk maar weinig zonuren per dag, nog minder dan in Nederland. De zon komt laat op en gaat vroeg weer onder.

Meer pagina’s met informatie over Schotland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *