Je wilt op reis naar het fantastische Schotland, maar je hebt geen idee met welke valuta er wordt betaald in dit land. Geen nood, want in dit artikel vind je alle informatie over valuta Schotland. Lees snel verder! Kom in dit artikel meer te weten over de valuta in Schotland en ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken bij een reisspecialist.

Bekijk hier de reizen >>

Valuta in Schotland

Welke valuta is er in Schotland?
Je zou denken dat er in Schotland met de Euro betaald wordt, omdat het een land is uit de Europese Unie. Dit is helaas niet het geval. Net als Engeland heeft ook Schotland besloten om een eigen munt aan te houden. De valuta van Schotland is namelijk de Schotse Pond. Deze Pond is in principe gelijk aan de Engelse Pond, dus 1 Schotse pond is net zoveel waard als 1 Engelse Pond. In het dagelijks gebruik worden deze munten dan ook vaak door elkaar gebruikt. In Noord-Engeland doen zij meestal niet moeilijk om met Schotse Ponden te betalen, maar in het Valuta Schotlandzuiden van Engeland kan er soms moeilijk over gedaan worden.

Houd hier dus rekening mee.
Er zijn biljetten in omloop van 50, 20, 10 en 5 Pond. Ook zijn er munten van 2 en 1 pond. Tot slot is er nog een kleine munt die de Pence genoemd wordt. Deze zijn er in de varianten van 50, 20, 10, 5, 2 en 1 Pence.

Omwisselen van valuta

Je kan jouw Euro’s om laten wisselen in Schotse Ponden op verschillende locaties. Enkele voorbeelden zijn: internationale luchthavens, banken, wisselkantoren en in sommige hotels.

Betalen en geld opnemen in Schotland

In Schotland kun je betalen met contant geld, een creditcard of met jouw pinpas. Je hoeft dus niet met te veel contant geld rond te lopen, want overal kun je jouw creditcard of pinpas gebruiken. In Schotland staan er door heel het land geldautomaten (Automated Teller Valuta SchotlandMachines).

Hier kan je dus contant geld opnemen, zodat je overal de beschikking hebt over voldoende contant geld. Je kan hierbij gewoon gebruik maken van jouw eigen bankpas. Op de automaat moet dan echter wel het Cirrus-logo staan afgebeeld.

Tot slot

In Schotland moet je betalen met de Schotse Pond. Houd daar dus rekening mee voordat je op reis gaat naar dit sprookjesachtige land.

Enkele links:

Meer pagina’s met informatie over Schotland en vakanties:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *