Schotland is een land dat een mystieke aantrekkingskracht uitoefent op vele toeristen. Het is dan ook een land waar je voor tal van redenen op vakantie naartoe kunt trekken. Zo zullen toeristen die graag verblijven in de wilde natuur vast en zeker hun ding terugvinden in de Highlands maar kunnen toeristen die van een citytrip houden terecht in Glasgow of Edinburgh. Liever op zoek naar het authentieke Schotland? Dan zijn er honderden traditionele dorpjes die op je wachten. Waarom op vakantie trekken naar Schotland? Tal van redenen! Kom in dit artikel meer te weten over een mooie vakantie in Schotland.

Bekijk hier de reizen >>

 

Een vakantie in Schotland

 • De wilde natuur
  Vakantie SchotlandSchotland is een land van natuurpracht. Natuurpracht die je in Europa zo goed als nergens anders, op uitzondering van de Scandinavische landen misschien, terug kunt vinden. Zo zijn er Highlands die zich bij uitstek lenen tot kamperen, heb je het Grampain gebergte met de hoogste toppen van het Verenigd Koninkrijk en talloze vlaktes. De natuur in Schotland is bovendien zo goed als ongerept: wandelaars voelen zich hier meteen thuis.
 • De eilanden
  Schotland telt, wat vaak vergeten wordt, honderden eilanden. De vele eilanden zijn verdeeld over vier eilandengroepen met de Binnen-Hebriden, de Orkney-eilanden, de buiten-Hebriden en de bekende Shetlandeilanden. Dat betekent ook dat je in Schotland met gemak enkele ongerepte eilanden kunt bezoeken of gewoon heerlijk kunt gaan vissen.
 • Cultuur
  Ook wie op zoek is naar een streepje cultuur is in Schotland aan het goede adres. Het centrum van Edinburgh staat bijvoorbeeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In Glasgow kan je dan weer de prachtige Gotische Glasgow Cathedral terugvinden die stamt uit de dertiende eeuw en doorheen het land vind je zonder enige twijfel nog tal van culturele activiteiten.
 • Vakantie SchotlandHet echte Schotland
  Schotland is een land van vriendelijke mensen en van kleine dorpjes. Je kunt doorheen het land dan ook honderden dorpen terugvinden waar je terecht kunt om het authentieke Schotland te ervaren. De natuur ziet er overal prachtig uit en je merkt meteen dat je omgeven bent door echte mensen.

Schotland is dan ook een land dat voor iedereen wat wils heeft. Trek in een vakantie waar je nog jaren over na kunt vertellen en indrukwekkende foto’s van kunt nemen? Geef Schotland dan zeker eens een kans.

Goedkope vakantie

De ruwe Schotse natuur is een troef die heel wat toeristen aanspreekt. Maar wat te doen als je hunkert naar een heerlijke vakantie in Schotland maar er het budget niet voor beschikbaar hebt? Dan vertrek je gewoon alsnog? Schotland is immers het vakantieland bij uitstek voor een goedkope vakantie die geen gat in jouw portefeuille zal slaan. Je kunt een trip naar dit land zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Hoe pak je dat dan aan? Enkele tips!

Hoe?

 • De reis zelf.
  Schotland ligt over het water dus zou je meteen aannemen dat je al gelijk het vliegtuig moet nemen. Dat klopt echter niet ook al is een vliegreis richting Schotland relatief goedkoop. Probeer je elke euro uit te sparen? Dan kan je bijvoorbeeld opteren voor de oversteek van Vakantie Schotlandhet kanaal per ferry. In de ferry kan je perfect jouw eigen auto in kwijt waardoor je éénmaal in Groot-Brittannië aangekomen de relatief hoge vervoerskosten niet meer hoeft te betalen.
 • Gebruik de vriendelijkheid.
  De Schotten zijn naar alle waarschijnlijkheid de meest vriendelijke mensen op onze aardbol. Dat betekent dan ook dat het in de regel helemaal niet moeilijk is om gratis of tegen een lage prijs een overnachtingsplek te vinden. Durf hulp vragen en je zult in Schotland zeker en vast geholpen worden.
 • Kamperen!
  Wil je echt goedkoop op vakantie? Neem dan gewoon je tent mee en sla deze op in één van de vele weilanden. Perfect legaal in Schotland en bovendien een ontzettend goedkope manier om een reis te beleven. Geen extra kosten voor overnachtingen en geen kosten voor de camping: ideaal!
 • Gebruik de pubs.
  Eens je in Schotland aangekomen bent moet je natuurlijk nog altijd eten. Wist je dan ook dat in heel wat Schotse pubs er rond de middag al een heuse maaltijd op de kaart staat voor minder dan 10 pond? Switch dan ook je avondeten en eet tijdens de middag warm. Het scheelt heel wat!

Schotland is een prachtig land en het zou ontzettende zonde zijn om het door een gebrek aan budget niet te leren kennen Gelukkig hoeft dat geen belemmering te zijn: reizen naar Schotland kan perfect zeer goedkoop!

Meer informatie over Schotland is te vinden op:

 1. nl.wikipedia.org/wiki/Schotland
 2. schotlandvoorbeginners.nl/
 3. hoofdstad.net/schotland/

Bekijk hier de mooiste rondreizen en vakanties >>

Meer informatie over Schotland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *