Met de auto op vakantie in Schotland.
Schotland heeft een uitgebreid en goed onderhouden wegennetwerk, zodat een auto het ideale transportmiddel is voor een vakantie in Schotland. Veel van de autowegen lopen bovendien midden door de schilderachtige Schotse landschappen, zodat je al reizend kunt genieten van het Britse natuurschoon. Hieronder vind je enkele interessante routes voor een autovakantie in het mooie Schotland. Ook heb je de mogelijkheid om een prachtige vakantie te boeken bij een reisspecialist.

Bekijk hier de reizen >>

Auto & vakanties in Schotland

Vakantie Schotland autoEén van de populairste toeristische autoroutes in Schotland loopt van Dundee langs de oostelijke kustlijn van Schotland naar Aberdeen. Met deze autotocht kan je niet alleen genieten van fraaie uitzichten op de Schotse kust, maar je rijdt ook door de Grampian Mountains, een verzameling van vele bergen die er samen haast sprookjesachtig uitzien.

Daarnaast kan je hier de auto even aan de kant zetten voor een fraaie wandeling langs de vijf Glens (door een gletsjer gevormde valleien) van de Schotse streek Angus. Cultuurliefhebbers kunnen onderweg ook een bezoekje brengen aan het House of Dun of het Dunnottar Castle, een vervallen kasteel met een bijzondere ligging op een landtong in de Noordzee. Uiteraard kan bij het begin en het eind van de autorit ook een bezoek worden gebracht aan de vele bezienswaardigheden in Dundee respectievelijk Aberdeen. In totaal, is deze route iets meer dan 100 kilometer lang.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Met de auto op vakantie in Schotland

Vakantie Schotland autoEenmaal in Aberdeen aangekomen, kan de autoreis voortgezet worden naar Inverness, een in het noorden van Schotland gelegen middelgrote stad (55.000 inwoners). Tijdens je rit over de bijna 200 kilometer autoweg die tussen deze twee steden ligt, passeer je interessante stadjes zoals Alford en Grantown-on-Spey met tal van bijzondere bezienswaardigheden.

Zo kan je bijvoorbeeld in Alford het Grampian Transport Museum bezoeken. Dit museum kent een indrukwekkende verzameling auto’s en motors, waaronder enkele van de allereerste gemotoriseerde voertuigen in Schotland. Wintersportliefhebbers kunnen onderweg ook een bezoek brengen aan het The Lecht Ski Centre. Hier vind je een twintigtal skipistes, waaronder enkele pistes waar ook de absolute beginners kunnen leren skiën of snowboarden.

Aangekomen in Inverness, kan je de North Coast 500 volgen voor een adembenemende autorit langs de noordelijke kustlijn van Schotland. Deze weg is zo indrukwekkend dat deze ook wel ‘de Schotse Route 66’ wordt genoemd.

Enkele links:

  1. schotlandrondreis.nl/autorondreis-schotland/
  2. nl.wikipedia.org/wiki/Schotland

Bekijk hier de rondreizen en vakanties >>

Meer informatie op deze website:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *