Denk je na over je volgende vakantie, denk dan eens aan een prachtige bestemming als Schotland! Je vindt er wonderbaarlijk natuurschoon, je kunt er naar hartenlust whiskey proeven en kastelen bezoeken. Het wordt een vakantie om nooit meer te vergeten. Want iedereen, jong en oud, zal onder de indruk zijn van de vele bezienswaardigheden. Je kunt het land met de auto ontdekken, maar ook met een bus of te voet als je dat leuk vindt. Mogelijkheden genoeg! Kom hieronder meer te weten over een vakantie in Schotland in 2017.

Bekijk hier de vakanties in Schotland in 2017 ->

Vakantie Schotland 2017

Schotland is een land van uitersten. Aan de ene kant heb je de woeste natuur, aan de andere kant vind je er ook lieflijke kastelen die niets dan romantiek en authenticiteit uitstralen. Dit kun je er zoal zien en doen:

  • Vakantie Schotland 2017Een mooie hotspot is Edinburgh Castle. Het ligt op een niet meer actieve vulkaan. Je hebt er een prachtig uitzicht over stad Edinburgh. Maar dat niet alleen, want het kasteel zelf is erg indrukwekkend. Het ademt pure historie, want het kasteel stamt grotendeels uit de zeventiende eeuw.
  • Ben je tijdens je vakantie in Edinburgh, dan kun je het National Museum of Scotland bezoeken. Leuk voor het hele gezin! Je kunt er mummies bewonderen en dieren uit de prehistorie. Op deze plek kom je meer te weten over de geschiedenis van Schotland. Vermakelijk en leerzaam – een goede combinatie.
  • Je kunt er niet omheen als je in Schotland bent: het meer van Loch Ness. Het zeemonster zelf zul je er ongetwijfeld niet zien, maar wat je wel ziet is een heel groot meer dat tientallen kilometers groot is. Ook is er een museum dat helemaal gewijd is aan de mythe van het monster van Loch Ness.
  • Je krijgt bij de berg Ben Nevis een goede indruk van wat Schotland te bieden heeft op natuurgebied. Het mag zich het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk noemen. Niet zo verwonderlijk dat veel mensen de berg beklimmen. Dus houd je van een actieve vakantie, dan zit je goed in dit mooie stukje Schotland.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Vakantiehuis Schotland

Vakantie Schotland 2017Naast het monster van Loch Ness wonen/huren?
Een reis naar Schotland zonder een bezoek gebracht te hebben aan Loch Ness is ondenkbaar. Het kan echter nog veel beter, want in Invermoriston kun je gezellige vakantiehuisjes huren, waardoor je op ieder moment van de dag naar het water kunt wandelen om te zien of Nessie zich al laat zien.

Vakantiehuisjes

Op een klein park, midden in de natuur, staan een aantal leuke vakantiehuisjes. Ze zijn voorzien van alle gemakken en je kunt er als gezin goed terecht. De omgeving leent zich om te wandelen, maar ook, zeker voor kinderen, om te spelen en te ontdekken. Aan de ene kant ligt een bos, aan de ander kant het wereldberoemde Loch Ness. Je kunt zelf koken of een leuke wandeling naar het dorp maken, waar je in de lokale pub goed en tegen betaalbare prijzen kunt eten. Liefhebbers van wild kunnen hier hun hart ophalen. Uiteraard geldt dan wel dat je tijdens het wildseizoen hier verblijft.

Kasteel

Vakantie Schotland 2017

Direct in de buurt vind je Urquhart Castle, een prachtige ruïne die een bezoek waard is. Je kunt het Exhibition Centre bezoeken om meer te weten te komen over het meer en over Nessie. En voor de moedigen is zelfs een boottocht op het meer mogelijk. De omgeving leent zich om heerlijk te wandelen en, bij warm weer, om naast het vakantiehuis van de zon te genieten.

Alles hier is op rust ingericht. Van hieruit kun je makkelijk naar Inverness rijden, van de Highlands genieten en ben je dichtbij Cairngorms National Park. Beleef Schotland eens anders. Waar velen langs Loch Ness rijden en even stoppen om het monster te zien, geniet je van deze prachtige omgeving, met zijn onnavolgbare natuur. Invermoriston biedt naast dit alles ook ruimte voor visliefhebbers. En, alsof dat nog niet genoeg is om te beslissen hier een huisje te huren, vanaf Fort William vertrekt de beroemde Harry Potter stoomtrein. Wil je mee? Zorg dan dat je op tijd op het station bent, want anders zijn de tickets verkocht. Voor kinderen is deze rit over de brug, zoals in de film te zien, gewoonweg geweldig.

Tip: Kijk ook eens op www.rondreisschotland.eu voor meer informatie over rondreizen door Schotland. Voor meer informatie over Schotland: https://nl.wikipedia.org/wiki/Schotland.

Bekijk hier de 2017 vakanties in Schotland ->

Meer informatie over Schotland vakanties en rondreizen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *