Wie aan Schotland denkt, denkt al gauw aan Loch Ness, Sean Connery (de allereerste James Bond), whisky, Braveheart en de hooglanden, maar Schotland biedt natuurlijk veel meer dan dat. Al was het alleen al die heerlijke Schotse mentaliteit, die soms flink botst met die van de Engelsen. Kom hieronder meer te weten over Schotland.

Bekijk hier de reizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Bij je bezoek aan Schotland, moet je vooral de volgende bezienswaardigheden/plaatsen niet overslaan:

  1. Geen rondreis door Schotland is natuurlijk compleet als je geen bezoekje brengt aan Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Bezoek bijvoorbeeld Edinburgh Casle en het oude historische centrale deel van de stad. Alleen al daar kijk je je ogen uit. En als je een beetje sentimenteel bent aangelegd, dan moet je natuurlijk Greyfriars Bobby bezoeken, de hond die 14 jaar over zijn overleden baasje waakte.
  2. Tijdens je bezoek aan Schotland mag natuurlijk ook Glasgow niet ontbreken, de tweede stad van het land, al zijn ze het daar in de stad Schotlandzelf niet helemaal mee eens, omdat Glasgow wel de grootste stad van Schotland is. Als je een museumpje wilt pakken in Glasgow, mag het Kelvingrove Art Museum niet op je lijstje ontbreken. En vergeet dan niet die ene Rembrandt te bezoeken die er hangt!
  3. Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger is er natuurlijk zat te doen in Schotland. Dan is de Jacobite trein een grote aanrader. Neem de stoomtrein die te zien was in de Harry Potter films en geniet van de adembenemende natuur die aan je voorbijtrekt. De trein vertrekt uit Fort William in de hooglanden.
  4. Je moet je natuurlijk verdiepen in de productie van whisky in Schotland. Er zijn vele whiskyproducenten die rondleidingen geven en dieper ingaan op het productieproces van hun whisky. En je zult er versteld van staan hoeveel verschillende soorten whisky’s er in Schotland wel niet geproduceerd worden! Rondleidingen zijn er dus genoeg.
  5. Schotland is een prachtig deel van het Verenigd Koninkrijk en het zal niemand verbazen dat het land op zich al een toeristische trekpleister is. De natuur helpt daar natuurlijk aan mee. Wie de Schotse Hooglanden niet heeft gezien, is niet in Schotland geweest.

Dus waar wacht je nog op? Tijd om Schotland te bezoeken en je onder de Schotten te begeven, of niet soms?

Schotland bezienswaardigheden

Schotland is dé plek om te genieten van de prachtige groene hooglanden, de ruige natuur en de eeuwenoude kastelen. Het is een land met enorm veel geschiedenis dat overal is terug te vinden. Van de traditionele kilt tot aan de exclusieve whiskey en van doedelzakken tot de SchotlandHighland games. In Schotland is dit er allemaal en daarom is dit een land waar je absoluut een keer geweest moet zijn!

  • Ben Nevis – De hoogste berg van Schotland

Als je wilt genieten van een spectaculair uitzicht, dan zit je bij deze berg goed. De Ben Nevis heeft een hoogte van 1344 meter en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 100.000 toeristen. Het is een stevige klim, maar voor wie extra uitdaging wilt, is er ook een alternatieve route aanwezig. De ijsroute. Door de hoogte van de berg ligt er altijd sneeuw op de toppen en kan het dus flink koud zijn. Naast wandelen en klimmen is de berg ook erg populair bij mountainbikers die kunnen genieten van diverse downhill routes.

Genieten van een prachtig uitzicht vanuit een luie stoel

Voor wie toch wilt genieten van de natuur, maar wat minder actief wil zijn, biedt Schotland de perfecte optie in de vorm van The Jacobite. Dit is een stoomtrein die over één van de mooiste treinroutes van de hele wereld gaat. De trein is vooral beken geworden omdat deze gebruikt is in de bekende Harry Poter films. In het hoogseizoen rijdt de trein twee keer per dag en brengt je langs prachtige landschappen en kom je tijdens de rit over het bekende Glenfinnan Viaduct. Dit lange en indrukwekkende bouwwerk is een lust voor het oog.

Edinburgh – De stad van cultuur en historie

Het bekende Edinburgh Festival is een groot cultureel festival dat jaarlijks plaatsvindt. Het festival bestaat uit ene verzameling van verschillende kunstvormen zoals de bekende Edinburgh Military Tattoo, het filmfestival, Jazzfestival een nog veel meer waardoor dit het grootste culturele festival van de wereld is. Naast de cultuur beschikt de stad ook over meer dan 4000 historische panden met als hoogtepunt het bekende Edinburgh Castle dat boven op een rots over de stad waakt.

Bekijk hier de reis >>

Meer pagina’s met informatie:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *