Ideale plekken om te wandelen tijdens een rondreis door Schotland.
Schotland kent prachtige natuur, waaronder fraaie bossen, mooie kustlijnen en indrukwekkende bergen en valleien. Wandelend kan je al deze fraaie stukjes natuur verkennen. Daarnaast zijn er ook wandelroutes die lopen langs de mooiste delen van de Schotse steden. Wat zijn de beste plekken om te wandelen tijdens een rondreis door Schotland? Kom hieronder meer te weten over het wandelen tijdens je rondreis in Schotland, leuke reistips en heb je de mogelijkheid om bij een reisspecialist een prachtige rondreis te boeken. Veel leesplezier!

Bekijk hier de reizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Wandelen en rondreizen door Schotland

  • Echte wandelliefhebbers kunnen kiezen voor één van de 26 Great Trails van Schotland. Deze wandelroutes werden tot voor kort de Long Distance Routes van Schotland genoemd. Deze oude naam dekt de lading uitstekend, elke wandelroute is namelijk minstens 25 mijl (ongeveer 40 kilometer) lang. Alle routes zijn met paaltjes en markeringen aangegeven. Ook online kan je de routes door het zuiden, midden of noorden van Schotland eenvoudig bekijken.
  • Schotland rondreis wandelenLiefhebbers van de zee lopen het Fife Coastal Path. Deze wandelroute voert je van Kincardine (ten noordwesten van Edinburgh) langs de oostkust van Schotland naar Newburgh (ten zuidoosten van Perth). Onderweg kom je prachtige stranden, havens en duinen tegen. In totaal, is de route 117 mijl (ongeveer 188 kilometer) lang, maar je kan uiteraard ook slechts delen van deze lange wandelroute lopen.
  • Voor natuurliefhebbers is de door het noorden van Schotland lopende Speysiwde Way de ideale wandelroute. Deze route is in elk jaargetijde begaanbaar en voert je van Aviemore langs gebergten richting uiteindelijk Buckie aan de noordkust van Schotland. Een andere variant van deze wandelroute start in Tomintoul in plaats van Aviemore. Uiteraard kan je ook van deze wandelroute slechts delen afleggen.

Meer tips

  • In het zuiden van Schotland loopt de Southern Upland Way helemaal van de westkust van Schotland naar de oostkust. In totaal, beslaat deze route 212 mijl (ongeveer 340 kilometer). De route is ook verbonden met andere wandelroutes zoals de Borders Abbeys Way die je langs vele bijzondere Schotse plaatjes leidt.
  • Op de website van Visit Scotland vind je ook een fraai overzicht van Schotse wandelevenementen. Zo zijn er bijvoorbeeld wandelroutes in Edinburgh die voeren langs whiskeyproeverijen of langs alle historische gebouwen in de stad. Deelname aan de wandelevenementen is doorgaans gratis of heel goedkoop.

Enkele interessante links:

  1. schotlandrondreis.nl/schotland-rondreis-te-voet/
  2. nl.wikipedia.org/wiki/Schotland
  3. https://rondreis.net

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *