De desolate landschappen van de overbekende Schotse Hooglanders spreken al generaties lang tot de verbeelding van wandelaars en natuurliefhebbers. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat wandelvakanties richting Schotland ongelofelijk populair zijn. De toppen mogen dan lager liggen dan in bijvoorbeeld de Alpen: de omstandigheden zijn er minstens even hard met dank aan het grillige weer en de gure wind. Maar laat je vooral niet afschrikken: te voet rondreizen door Schotland? Zeker geen slecht idee. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door Schotland te voet.

Bekijk hier de rondreizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Te voet rondreizen door Schotland?

 • Wandelpaden en bewegwijzering.
  De Schotse open ruimte is zo goed als volledig toegankelijk voor wandelaars en dit wordt geregeld door de Scottish Outdoor Access code. Die code heeft eigenlijk ingevoerd dat de toegang tot het land volledig vrij is, zelfs wanneer het om privédomein gaat. Een beslissing die een ongelofelijke vrijheid biedt aan wandelaars: het enige dat je nodig hebt is een kaart. Let hier wel goed mee op: er Schotland rondreis te voetontbreken geregeld paden, het weer is er guur te noemen en de bewegwijzering is niet altijd mee met de tijd.
 • Scottish Hill Tracks.
  Het boekje Scottish Hill tracks is een bijzonder aan te raden boekje waarin honderden wandelroutes beschreven staan. Wandelroutes waarbij je bovendien altijd rights of way hebt wat zoveel betekent als dat er vrije doorgang moet worden verleend. Ben je een beginner? Dan opteer je bij voorkeur voor de bewegwijzerde wandelroutes.
 • De West Highland Way.
  De West Highland Way loopt van Glasgow tot Fort William en is misschien wel de bekendste wandelroute van Schotland. Glasgow is de tweede grootste stad van het land en Fort William kan je terugvinden aan de voet van de Ben Nevis die op zichzelf al een wandeling waard is.
 • De Great Glen Way.
  De Great Glen Way loopt van Fort William naar Iverness. Onderweg kom je de bekendste inwoner van Schotland tegen: je passeert immers langs het bekende Loch Ness. Wie weet spot jij wel Nessie!

Wandelen in Schotland is niet alleen een strijd tegen jezelf maar ook gewoon één worden met de natuur. Bovendien zijn er zo ontzettend veel wandelpaden in het land waarbij er overal wel iets te zien valt dat je altijd ernaar zult hunkeren om terug te keren.

Bekijk hier de reizen >>

Meer informatie op andere pagina’s over Schotland reizen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *