In het hoge noorden van het Verenigd Koninkrijk kan je Schotland terugvinden. Ondanks dat Schotland een deel is van het Verenigd Koninkrijk is het een natie die nooit zijn eigenheid is verloren. Overal in het straatbeeld zul je de vlag van Schotland fier zien wapperen, het land heeft zijn eigen munt en ook een duidelijk onderscheiden rechtsstelsel.

Dat eigen karakter is dan ook één van de redenen waarom Schotland zo’n populaire bestemming is bij toeristen. Dat en de ongerepte natuur die je er kunt terugvinden natuurlijk. Van de Highlands tot de Shetlandeilanden: Schotland is een prachtige plek om te reizen. Kom hieronder meer te weten over Schotland reizen, vind je enkele leuke tips terug en heb je de mogelijkheid om prachtige Schotland reizen te bekijken bij de reisspecialist.

Bekijk hier de mooiste rondreizen door Schotland >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Unieke Schotland reizen & tips

 • Edinburgh Schotland.
  Deze stad is al eeuwenlang de hoofdstad van het land en kan ook beschouwd worden als de belangrijkste Schotse stad. Uniek hier is het Schotland reizenoude centrum van de stad dat niet voor niets te vinden is op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je een echte ervaring wilt meemaken moet je zeker eens op bezoek komen tijdens het Edinburgh festival. Dit bekende evenement trekt jaar na jaar hordes toeristen en je merkt snel genoeg waarom.
 • Loch Ness Schotland.
  De bekendste inwoner van Schotland? Dat moet wel Nessie zijn. Dit al dan niet fictieve wezen kan je terugvinden in het gigantische Loch Ness in het noorden van het land. Het meer zelf is zomaar even 37 kilometer lang en biedt tal van mogelijkheden tot watersporten en verkenning. Wie weet vind jij wel Nessie terug?
 • Isle of Skye Schotland.
  Het eiland Skye is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden en wordt dankzij de Skye brigde verbonden met het Schotse vaste land. Het eiland staat bekend om zijn schitterende berglandschappen en de woest kusten. Fans van de natuur zullen zich hier zeker thuis voelen.
 • Ben Nevis Schotland.
  De Ben Nevis is de grootste berg van het Verenigd Koninkrijk en de topper van het Grampain gebergte. Aan de voet van de Ben Nevis Schotland reizenkan je Fort William terugvinden dat de uitvalsbasis is voor de lokale toeristische industrie.

Schotland is een magisch land dat iedere bezoeker wel kan verleiden tot nog eens terug te komen. Schotland reizen is dan ook op eigen risico: je wordt er op slag verliefd!

Hieronder je nog meer te weten over het rondreizen door Schotland met de fiets.

Reis door Schotland met de fiets

Reis je liever door Schotland op de fiets? Door de wind en de regen? Over glooiende landschappen, door bossen en diepe dalen? Langs meren, rivieren en de kust? Langs vissersdorpjes en in de grote steden?

Fietsroutes

Er zijn drie bekende fietsroutes in Schotland:

Welke is de moeilijkste? De derde route. Deze is 95 kilometer. De route leidt je over bergen, tot boven de wolken zelfs. Koud, maar mits de wolken weg zijn een adembenemend stil uitzicht. De Kingdom of Five route is langer, 175 kilometer, maar is beter te begaan voor kinderen. De GlenLivet Estate is eigenlijk voor iedereen toegankelijk. Beginners, gevorderden en zeer gevorderden kunnen hier terecht op verschillende routes, van 30 tot 160 kilometer lang. Fiets langs boerderijen en weilanden, maar pas op voor klei en modder.

Schotland reizenEen aantal tips

Een enkele boerderij. Dat is vaak wat je tegen zult komen tijdens fietstochten in de natuur van Schotland. Denk dus aan genoeg proviand. Pech onderweg?

Weet wat je moet doen. Extreme weersomstandigheden (regen waardoor veel modder en klei)? Weet hoe je je moet beschermen. Vrij kamperen kan wel in Schotland, maar moet eigenlijk met toestemming van de eigenaar van de grond. Maar zie je die niet? Zet dan gewoon je tentje op. Neem genoeg water mee en eventueel pannen waarmee je de regen kunt opvangen.

Neem comfortabele fietsen: voor lange fietstochten kun je zadelpijn niet veroorloven. Ook soepele trappers en een goed stuur-zadel verhouding is voor je rug belangrijk. Kan je fiets over modderige paden en een bergachtig terrein?

Hou je van toeristische bezichtigingen? Fiets dan vooral rondom de steden Glasgow, Aberdeen, Oban en Edinburgh. Daar zie je verreweg het meest van de historie van Schotland: voor de rest zul je tijdens je fietstocht voornamelijk vissersdorpjes tegenkomen. Uiteraard zijn er op het internet veel fietstochten te vinden die je verder kunnen helpen. Kijk eens op “Fietsroutes Zuidoost Schotland” en “Fietsroutes Noordwest Schotland”. Vaak inclusief map en ervaringen van fietsers in het land.

Bekijk hier de reis >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Meer info:

1 reactie

Anoniem · 5 juli 2017 op 15:51

Het lijkt mij echt geweldig om door Schotland te gaan reizen. Samen met mijn vriendin zou ik wel eens willen genieten van de prachtige omgeving en de cultuur proeven. Ook ben ik benieuwd naar de kastelen en de Schotse Hooglanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *