Met een rondreis door Schotland en Wales krijg je een heel bijzondere beleving. Je maakt namelijk een reis door twee prachtige landen, die deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. Je proeft niet alleen van de verrassend mooie landschappen in beide landen, maar ook van allerlei karakteristieke plaatsjes. En niet te vergeten kastelen, want daar staat zowel Schotland als Wales om bekend. Kom in dit artikel meer te weten over een rondreis Schotland Wales. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te bekijken bij de reisspecialist. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis.

Bekijk hier de rondreizen voor Schotland ->

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Rondreizen door Schotland en Wales

Toch hebben de landen allebei een geheel eigen identiteit. Ook is er in elk land weer iets anders te zien en te beleven tijdens je rondreis Schotland Wales. Een greep uit de vele mogelijkheden:

  • De hoofdstad Cardiff is zeker de moeite waard, met haar levendige stadscentrum. Zoals Queen Street, de hoofdstraat. Hier zijn veel winkeltjes te vinden en bezienswaardigheden. In Cardiff vind je onder meer Cardiff Castle, St. Fagans National History Museum en Cardiff Market.
  • Wil je het liever allemaal wat kleiner, dan kun je kiezen voor St. David. Het is het kleinste stadje van het Verenigd Koninkrijk! Er is een Rondreis Schotland Walesmooie kathedraal te vinden.
  • Liefhebbers van natuur kunnen hun hart ophalen in nationaal park Snowdonia. In het park ligt een meer dan een kilometer hoge berg, die je kunt beklimmen. Ook kun je met een treintje de berg op.
  • In Schotland kun je tijdens je rondreis het meer van Loch Ness bezoeken. Wie weet kom je Nessie wel tegen! Geloof je niet zo in deze legende, dan is het nog steeds de moeite waard om in dit gebied rond te kijken, want het landschap bij het meer is erg mooi.
  • Ook de hoofdstad Edinburgh mag niet vergeten worden. Natuurlijk kun je er naar hartenlust winkelen en genieten van de gemoedelijke sfeer, maar er is meer. Zo is Edinburgh Castle een echte bezienswaardigheid. Het bijzondere van dit bouwwerk is dat het bovenop een vulkaan ligt. Die is uiteraard niet meer actief, maar het geeft wel een heel bijzonder aangezicht.
  • Isle of Sky is een ongerept, karakteristiek eiland. Hier is een weelderige natuur te vinden met bergen, meren en kliffen.

Enkele links:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Meer lezen over het rondreizen door Schotland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *