Schotland is een land dat gemaakt is om rondreizen doorheen te maken. De magie van het land van de haggis, Loch Ness, de Highland games, Whisky en mannen met kilten laat zich dan ook niet vatten in slechts één locatie. Als je in Schotland bent zijn er dan ook verschillende mogelijkheden om het land door te trekken: de met auto (huur of eigen!), de bus of met de trein. Een rondreis Schotland trein is zeker niet moeilijk en valt enkel maar aan te raden. Enkele van de mooiste trajecten ter wereld kan je er terugvinden. Kom hieronder meer te weten over het per trein rondreizen door Schotland.

Bekijk hier de reizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Rondreis Schotland trein, enkele tips

  • Edinburgh – Carlisle
    Op dit traject dat goed een uur en twintig minuten duurt verlaaat je de Highlands doorheen een prachtig, heuvelachtig landschap. Talloze schapen begrazen het landschap en bovendien betekent dit ook dat je net in Edinburgh bent geweest en die stad is zeker de Rondreis Schotland treinmoeite waard.
  • Glasgow – Fort William
    De trip van Glasgow richting Fort William dat je aan de voet van de Ben Nevis terug kunt vinden duurt goed 4 uur. En ondanks dat zal je je geen moment vervelen: er is constant wel wat moois te zien terwijl je het ene Loch na het andere passeert. Hoe dieper je de Highlands ook ingaat hoe minder bebouwing er te bemerken zal vallen. Hou je dan ook maar klaar voor pittoreske stationnetjes en het occassionele watervalletje.
  • Fort William – Mallaig
    Misschien wel het mooiste stukje Schotland is het stuk tussen Fort William en Mallaig dat je met de Jacobite Steam Train kunt bekijken. Hou zeker het bekende Glenfinnan Viaduct in de gaten vlak na het station van Glennfinnan: een bijzonder knap zicht. Voor de filmfanaten: de Jacobite Steam Train is de trein die ook te zien is in Harry Potter die onze held en zijn vrienden richting Zweinstein brengt. Niet te missen dus!

Schotland is een fenomenaal land om per trein te bezoeken. Waar je ook heen gaat zorgt de ruwe natuur er voor vergezichten die een foto waard zijn. Vergeet dan vast en zeker ook jouw fototoestel niet op een reis doorheen dit magische land. Je zult het meer dan nodig hebben!

Bekijk hier de mooiste reizen ->

Meer pagina’s met informatie over Schotland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *