Een rondreis door Schotland is een geweldig idee. Het is een relatief uitgestrekt land dat je toch nog vrij gemakkelijk kunt bezoeken door een rondreis. En buiten een stralende zon het hele jaar door biedt Schotland alles wat je van een droomvakantie mag verwachten. Maar wat zijn zo allemaal de tips wanneer je een rondreis door Schotland gaat maken? Hoe zorg je ervoor dat je het maximale haalt uit jouw tijd in het land van Loch Ness? In dit artikel kom je enkele leuke tips tegen voor het maken van een rondreis door het prachtige Schotland.

Bekijk hier de mooiste reizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Schotland rondreis tips

 • De ferry
  Als je echt wilt rondtrekken in Schotland is er maar één manier om in het land te geraken. Haal je auto of camper van stal en trek met de ferry het kanaal over. Even Engeland doorsteken en je komt aan in het prachtige Schotland waar de ongerepte natuur op je wacht. De treinverbindingen en busdiensten in Schotland mogen dan van een hoog niveau zijn: ze geven toch nooit volledig dezelfde vrijheid Rondreis Schotland tipsen veiligheid die een eigen wagen of camper wel geeft.
 • De Schotse borders
  Een gebied in Schotland dat je zeker niet mag missen? De Schotse Borders. Neem een kijkje bij de muur van Hadrianus en ontdek wat cultureel erfgoed: het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de grens ontdek je ook nog heel wat overblijfselen van forten en bovendien is een dagtripje Edinburgh niet veraf en ook dat is de moeite waard.
 • Schotse Highlands
  Een gebied dat sowieso op iedere toerist een grote indruk nalaat? Dat moeten wel de Schotse Highlands zijn. Deze robuuste omgeving heeft een rijke geschiedenis en een adembenemend landschap. Een echte aanrader is de auto te nemen naar Glencoe voor een natuurwandeling. Wat historiek aandoen? Dan is het Eiliean Donan Castle alles wat je nodig hebt.
 • The National Galleries
  Wat tijd over tijdens de rondreis of gewoon een echte fan van cultuur? Dan zijn de National Galleries die je terug kunt vinden in Edinburgh absolute must-sees. Hier kan je de grootste namen uit de kunstgeschiedenis terugvinden.

Een rondreis in Schotland kan vele dingen zijn maar wat daar zeker niet bij zal horen? Saai. Schotland is een levendig, bruisend land waar je meteen je hart aan zult verliezen.

Meer informatie over Schotland is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Schotland. Ook op www.vakantieschotland.nl is meer informatie in te winnen.

Bekijk hier de rondreizen ->

Meer pagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *