Schotland is één van de favoriete bestemmingen voor wandelaars en natuurliefhebbers. Als het land van de Highlands, de Lochs en het eeuwige groen hoeft dat natuurlijk niet echt te verbazen. Ontzettend leuk aan Schotland is dan ook dat je niet meer nodig hebt dan een tent en je eigen twee benen voor een topvakantie. Een rondreis door Schotland en het overnachten in een tent? Dat staat dan ook garant voor tal van avonturen en een topvakantie. Kom hieronder meer te weten over het maken van een rondreis door Schotland en het overnachten in tenten.

Bekijk hier de reizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Overnachten in een tent tijdens het rondreizen door Schotland

 • Wat mag?
  Schotland is één van de weinige landen waar je gewoon vrij mag kamperen in de openbare ruimte. Als je toelating hebt van de eigenaar van de grond waarop je tent staat mag je overigens overal kamperen met de uitzondering van de nationale parken. En de Schotten? Dat zijn de vriendelijkste mensen ter wereld: de kans is zeer klein dat je aanvraag om te kamperen genegeerd wordt.
 • Rondreis Schotland tentEen weekje Highlands
  De plek bij uitstek om te kamperen en je tent op te slaan in Schotland is vanzelfsprekend in de Highlands. Als het je eerste keer Schotland is valt het aan te raden ten zuiden van Loch Ness te blijven. Het gebied daar is nog vrij dicht bevolkt en de natuur is er minder onherbergzaam. Kom je toch ten noorden van Loch Ness? Dan zit je in wat de locals de echte Highlands noemen. Enkel voor ervaren wandelaars aan te raden!
 • De grens met Engeland
  Een rondreis die je met de tent kunt maken zonder geconfronteerd te worden met bergen? Dan moet je bij de muur van Hadrianus en de grens met Engeland zijn. Hier vind je de resten van de Romeinse muur terug die Hadrianus liet bouwen en tal van forten. De rondreis voor de cultuur- en geschiedenisfanaat.
 • De eilanden
  Schotland telt zo’n 800 eilanden. Schuilt er een echte zeeman in jou of wil je de pracht en de kastelen op de Schotse eilanden eens meemaken? Dan is het tijd je tent in te pakken en op te slaan op één van desbetreffende eilanden. Een echte aanrader? Het eiland Skye.

Waar wacht je nog op? Begin maar met de koffers te pakken: Schotland wacht op je!

Tip: Neem ook eens een kijkje op vakantie Schotland.

Bekijk hier de mooiste rondreizen >>

Meer pagina’s:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *