Schotland is steevast één van de top bestemmingen als vakantieland voor mensen die het avontuur aan willen gaan. Dat hoeft ook niet te verwonderen: met een mengeling van bergen, Highlands, een ruwe kust en honderden eilanden is dit deel van het Verenigd Koninkrijk de droom voor een echte natuurliefhebber. Daarbij dringt zich natuurlijk de vraag op: wat is de beste periode om op reis te gaan in dit prachtige land? Is in september naar Schotland trekken een goed idee? Kom hieronder meer te weten over het boeken van een rondreis Schotland in september. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier de reizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

In september rondreizen door Schotland?

Schotland in september:

  • Geniet van de uitlopers van de zomer.
    Schotland in september is het land ontdekken in de uitloper van de zomer. Wat betekent dat concreet? Dat de temperatuur nog steeds aangenaam te noemen is met een gemiddelde van zo’n 14 graden maar ook dat de kans op regenval wel wat groter is geworden. Als je van plan bent in september richting het land te trekken valt dan ook aan te raden een regenjas in te pakken.
  • Rondreis Schotland septemberMinder druk.
    Het gros van de toeristen opteert ervoor om tijdens de meteorologische zomer richting Schotland te trekken. In juli en augustus kan je het dus echt vaak voorhebben dat het relatief druk is op jouw bestemming. Een gevoel dat in september volledig vreemd zal zijn: de meeste toeristen zijn al vertrokken. Hou je dus niet van de toeristische drukte? Dan is september jouw maand!
  • Isle of Skye.
    In geen enkele maand te missen maar in september toch extra knap: the isle of Skye. Dit eiland is het grootste en meest noordelijke gelegen eiland van de eilandengroep de Binnen-hebriden. Het wordt met het vaste land van Schotland verbonden door de Skye Bridge en kan uitpakken met enkele charmante dorpjes en een heus kasteel. Het Victoriaanse kasteel Dunvegan is de hoofdzetel van de bekende clan Macleod en een must see voor iedereen die wat geschiedenis en cultuur wilt opdoen. En de kust? Die staat heerlijk ruw en prachtig natuurlijk in september.

September is een ideale maand om richting Schotland te trekken als je de drukte wilt vermijden maar het toch nog comfortabel qua temperatuur wilt hebben. Bovendien is dit de maand waarin de Schotse natuur misschien wel op zijn mooist is.

Door op één van de links te klikken heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken bij de reisspecialist.

Bekijk hier de reis >>

Meer informatie over Schotland rondreizen en vakanties:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *