Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken? Dit land dat eigenlijk gewoon een excuus is voor het grootste natuurreservaat ter wereld biedt talloze vergezichten en culturele tradities. Komt daar nog eens bij dat de lokale bevolking waarschijnlijk de vriendelijkste ter wereld is. Er zijn online dan ook heel wat rondreizen terug te vinden om doorheen Schotland te maken. Voor een unieke reiservaring kan het leuk zijn om zelf een rondreis samen te stellen.

Bekijk hier de rondreizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Het samenstellen van een rondreis door Schotland

  • Het vervoer.
    De eerste keuze die je moet maken bij het samenstellen van jouw rondreis doorheen Schotland is hoe je je zult verplaatsen. Daarbij heb je de optie tussen een huurauto, de bus, de eigen wagen met de ferry meenemen of de trein. Elke keuze zal een ander type vakantie opleveren dus hou hier rekening mee!
  • Rondreis Schotland samenstellenTent of hotel?
    Er zijn ook heel wat keuzes te maken wat betreft de overnachtingsmogelijkheden. Zo zijn er tal van avonturiers die naar Schotland trekken met niets dan een tent in hun rugzak en aan het kamperen slaan. Evengoed kan je ervoor opteren om gewoon een reis uit te stippelen en overal een hotel te boeken. Hou er wel rekening mee dat een hotel vaak niet meer is dan een kamer in het huis van een local in veel dorpjes.
  • De natuur of het authentieke Schotland?
    De keuzes blijven komen: ben je een echte natuurliefhebber en heb je je helemaal verloren aan de Highlands, de glooiende heuvels en de Lochs? Dan is de natuur van Schotland natuurlijk wat je zoekt. Heb je echter een honger naar de cultuur van dit land? Dan plan je best wat bezoekjes richting de vele dorpjes in, kan je de Whisky-stokerijen bezoeken, enkele citytrips maken en wie weet wel eens een echte Highland game bezoeken. Het is alleszins een ervaring die een leven lang bij zal blijven!

Schotland is dan ook een land van eindeloze mogelijkheden waar je bij elke rondreis wel iets nieuw zult ontdekken. Maar een goed inzicht in wat je eigenlijk wilt doen tijdens jouw reis naar Schotland zal bij de planning en het samenstellen toch al heel wat kopzorgen vermijden!

Bekijk hier de reizen >>

Meer pagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *