Bij het plannen van een rondreis naar Schotland komt veel kijken. Gewoonweg omdat er zo ongelooflijk te zien is in dit mooie en prachtige land! Schotland heeft natuur die je nergens anders zult vinden. De mooie groene Schotse Hooglanden worden afgewisseld met ruige rotspartijen aan de kust en bij zonder watervallen en meren in het noorden van Schotland. Daarnaast zijn ook de steden erg in trek bij vakantiegangers. Denk bijvoorbeeld aan Glasgow, Edinburgh en Aberdeen. Kom hieronder meer te weten over het plannen van de reis.

Bekijk hier de mooiste rondreizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Een rondreis door Schotland plannen?

  • Edinburgh – De stad van historie en cultuur!

De hoofdstad van Schotland is er één voor in de boeken. Per jaar komen er miljoenen toeristen voor de prachtige oude binnenstad, maar ook voor het wereldbefaamde Edinburgh Festival. Een festival op het gebied van kunst en cultuur. Dit festival is eigenlijk ene verzameling van tientallen kleinere festivals en is waarschijnlijk het grootste festival op aarde.

Voor iedereen, van jong tot oud, zijn er voorstellingen, Rondreis Schotland plannenactiviteiten en vooral, heel veel gezelligheid! In Glasgow vindt je een afwisseling tussen Victoriaanse gebouwen en zeer moderne gebouwen en ook is dit de stad van de doedelzak. Dit muziekinstrument is onlosmakelijk verbonden met Schotland. In Glasgow is hier een museum aan gewijd. Niet alleen kun je hier zien hoe de doedelzak is ontstaan, ze bieden ook opleidingen aan en er worden regelmatig voorstellingen gegeven en internationale wedstrijden gehouden.

  • Ben Nevis – Een indrukwekkende berg

De hoogste berg van Schotland is te vinden bij het plaatsje Fort William dat tevens een startpunt is voor vele toeristen die deze berg willen beklimmen. Het hoogste punt van Ben Nevis ligt op 1344 meter en je kunt e rop verschillende manier komen. Er zijn talloze routes naar boven.

Routes waar je gewoon kunt wandelen of routes waarbij je wat meer je best moet doen. Neem bijvoorbeeld de ijsroute, waarbij je het laatste deel door de sneeuw en het ijs moet om op de top te komen. Eenmaal boven is het uitzicht werkelijk verpletterend. Kilometers ver kun je uitkijken over de heuvels, rivieren, meren en de besneeuwde bergtoppen. Let op! Boven op de Ben Nevis, ligt vrijwel altijd sneeuw, dus het zal boven op de berg een stuk kouder zijn dan beneden!

Bekijk hier de mooiste rondreizen >>

Meer informatieve pagina’s over Schotland reizen:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *