Tips voor een rondreis door Schotland met het openbaar vervoer.
De bezienswaardigheden van Schotland zijn verdeeld over het hele land, van de grote steden Edinburgh en Glasgow in het zuiden tot de prachtige Schotse Hooglanden in het noorden. De goedkoopste manier om Schotland rond te reizen, is met het openbaar vervoer. Hieronder vind je enkele tips voor ‘rondreis Schotland openbaar vervoer’. Kom hieronder meer te weten over rondreizen door Schotland met het openbaar vervoer. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken bij de specialist.

Bekijk hier de reizen >>

Lees hieronder meer over de mooie rondreizen door het unieke Schotland en het openbaar vervoer.

Met het openbaar vervoer rondreizen door Schotland

  • Het treinverkeer in Schotland wordt verzorgd door ScotRail. Op de website van dit spoorwegbedrijf vind je een handige kaart waarop alle treinverbindingen worden getoond. Zoals te zien op de kaart, rijden er in heel Schotland treinen. In het zuiden en noorden van het land is het treinverkeer evenwel wat beperkt, terwijl er juist volop treinen rijden in de ‘Central Belt’. Dit is het centrale deel van Rondreis Schotland openbaar vervoerSchotland waar onder andere Edinburgh en Glasgow liggen. Op de website van ScotRail kan je ook eenvoudig de vertrek- en aankomsttijden van treinen achterhalen alsmede de prijzen van treinkaartjes. Deze kaartjes kan je kopen op treinstations, maar ook heel eenvoudig op de website van ScotRail. De goedkoopste kaartjes zijn ‘off-peak tickets’. Dit zijn kaartjes die alleen geldig zijn buiten de spitsuren.
  • Glasgow is de enige stad van Schotland met een metro. Vrijwel alle bezienswaardigheden in deze stad zijn eenvoudig bereikbaar met de metro, zodat dit het ideale transportmiddel is voor een bezoek aan deze stad. Wanneer je langere tijd in Glasglow blijft, dan kan het zich lonen om een abonnement voor 7 dagen of 28 dagen te kopen. Op deze manier ben je veelal goedkoper uit dan wanneer je voor elke rit een afzonderlijk kaartje koopt.
  • In vrijwel alle Schotse steden kan je reizen per bus. Daarnaast rijden er ook met regelmaat bussen tussen de grootste Schotse steden. Deze bussen staan bekend als het goedkoopste transportmiddel in Schotland. Schotland kent een groot aantal busbedrijven, maar via de website Traveline Scotland kan je heel eenvoudig exact achterhalen welke bussen van welke bedrijven er op welke dagen tussen de verschillende Schotse steden rijden. Buskaartjes kan je online kopen of op grote busstations. Buskaartjes voor ritjes binnen steden, kan je bij de meeste bussen ook van de buschauffeur kopen.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Een mooie rondreis door het prachtige Schotland boeken? Door op één van de links te klikken heb je de mogelijkheid om bij de specialist een mooie rondreis te boeken.

Enkele andere interessante links om met de trein naar en door Schotland te gaan:

Bekijk hier de reis >>

Meer pagina’s met informatie over Schotland rondreizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *