Schotland is een land dat een grillig klimaat kent door zijn ligging omringd door water. Dat betekent dat je je in Schotland tijdens eender welke periode mag verwachten aan neerslag, een gure wind en een koudere temperatuur dan we hier gewoon zijn. Het ideale moment om naar Schotland te trekken als je een gewone temperatuur wilt? Dat is de zomer. Maar wat als je opteert voor oktober? Hier zijn enkele tips voor een rondreis Schotland in de maand oktober. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door het unieke Schotland in de oktobermaand.

Bekijk hier de oktober rondreizen door Schotland >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

In oktober rondreizen door Schotland?

 • Het weer
  We hoeven er geen tekening bij te maken: Schotland is een land van regen en wolken. Het weer in oktober vormt daar zeker geen uitzondering op. De klimatologische zomer is net achter de rug en de neerslag begint weer wat harder huis te houden. De gemiddelde temperaturen dalen en de gure wind begint de kop op te steken. Trek je in oktober richting Schotland? Dan is het geen overbodige luxe om je stevig in te pakken!
 • Rondreis Schotland oktoberOverweldigende natuur
  Schotland maakt in oktober het gure weer echter ruimschoots goed door een natuurlijk buffet voor je klaar te zetten dat zijn gelijke niet kent. Oktober is dan ook misschien wel de maand bij uitstek om de Highlands in te trekken. Alles begint stilaan herfstkleuren te krijgen en het is een schilderachtig kleurenpalet dat de revue passeert.
 • Fenomenale kuststreek
  Ben je in oktober in Schotland? Dan is de kuststreek niet te missen. De herfst zweept de golven op tot ze met ongekende kracht tegen de kliffen slaan. Een natuurlijk spektakel waar je moet bij zijn om het te geloven. Indrukwekkend is het enige juiste woord.
 • De steden
  Schotland telt tal van steden en dorpen die de moeite waard zijn maar in oktober zijn Edinburgh en Aberdeen echte aanraders. In die laatste stad komt het bruisende studentenleven stilaan op gang en Edinburgh biedt heel wat entertainment dat je binnen kunt beleven. Een ideale bestemming!

Schotland heeft het hele jaar door heel wat te bieden aan toeristen van allerhande interesses en dat is in oktober niet anders. Of je nu op zoek bent naar cultuur of gewoon eens heerlijk de natuur in wilt trekken: in Schotland kan het allemaal.

Tip: Neem ook eens een kijkje op rondreis.net voor meer informatie over het rondreizen door Schotland.

Bekijk hier de reizen >>

Meer informatie over rondreizen door Schotland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *