Rondreis door Schotland per motor.
Schotland is het ideale land voor een motorvakantie. De prachtige natuur zorgt voor indrukwekkende uitzichten en het wegennetwerk is uitgebreid en goed onderhouden. Bovendien kennen de wegen doorgaans weinig verkeer. Het weer daarentegen is niet altijd ideaal. Lees hieronder alle tips voor een rondreis door Schotland per motor. Ook heb je de mogelijkheid om jouw ervaring te delen met anderen als je ooit eens een mooie rondreis met de motor door het prachtige Schotland hebt gemaakt.

Bekijk hier de mooiste reis >>

Met de motor rondreizen door Schotland

  • De maximaal toegestane snelheid wordt in Schotland in mijl per uur aangegeven. Bovendien ligt de maximumsnelheid veelal iets lager dan in Nederland gebruikelijk is. Zo mag je op autosnelwegen niet harder rijden dan 70 mijl per uur (ongeveer 112 kilometer per uur).
  • Het is bovendien aan te raden om in Schotland, zeker in het begin, ruim onder de maximumsnelheid te blijven. Zo kan het even duren voordat je gewend bent aan het rijden aan de linkerkant van de weg. Bij een huurmotor zal je jezelf ook wat tijd moeten gunnen om aan de motor te wennen.
  • Rondreis Schotland motorDaarnaast kan het weer het motorrijden soms wat gevaarlijker maken. In Edinburgh valt dit nog mee, maar vooral in het noordelijke deel van Schotland regent het aanzienlijk meer dan in Nederland. Zo valt in de maanden november, december en januari in Strathy, een plaatsje in het uiterste noorden van Schotland, zelfs meer dan 100 millimeter neerslag. Dit is bijna anderhalf keer zoveel als in Nederland.
  • Zoek je nog een mooie motorroute in Schotland? Bezoek dan eens de website van Motorcycle Scotland. Hier vind je voor elke regio van Schotland tal van routebeschrijvingen.
  • De website vermeldt voor elke route behalve de afstand en de verwachte reisduur ook de fraaiste bezienswaardigheden die je tijdens je reis passeert.
  • Daarnaast is voor elke motorroute een fotoverzameling beschikbaar waar je alvast een blik kan werpen op wat je te wachten staat wanneer je de route aflegt.
  • Bovendien vermeldt de website voor elke regio van Schotland plaatsen waar je kan overnachten, eten of tanken.
  • Plan je liever je eigen route? Dan kan je op deze website een kaart van Schotland vinden waarop alle hoofdwegen zijn aangegeven. Michelin biedt een vergelijkbare kaart die bovendien alle tankstations aangeeft.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Van plan om een mooie rondreis te maken door het prachtige Schotland? Dan kan je op één van de links klikken. Je komt vervolgens bij de reisspecialist terecht waar je de mooiste reizen voor Schotland kunt bekijken.

Bekijk hier de reizen >>

Meer pagina’s met informatie over rondreizen door het unieke Schotland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *