Wat zijn de kosten voor een rondreis door Schotland?
Voordat je op vakantie gaat naar Schotland, wil je uiteraard graag eerst weten hoeveel kosten dit ongeveer met zich brengt. Denk hierbij aan de kosten voor de vliegreis naar Schotland, het verblijf aldaar en overige uitgaven zoals voor het huren van een geschikte auto. De onderstaande lijst geeft je een goed overzicht van, kortweg, de ‘rondreis Schotland kosten’.

Bekijk hier de kosten van de rondreis ->

Wat zijn de kosten van een rondreis door Schotland?

  • Vliegen naar Schotland is niet duur. Zo worden al vliegtickets naar Glasgow of Edinburgh aangeboden vanaf € 25. Houd er hierbij wel rekening mee dat deze aanbiedingen veelal exclusief boekingskosten en bagagekosten zijn. Een realistischer bedrag voor een goedkope vlucht naar Schotland zit zodoende tussen de € 50 en € 100. Voor een retourvlucht ben je dan ongeveer het dubbele hiervan kwijt. Een vlucht naar Schotland duurt overigens slechts anderhalf uur vanuit Amsterdam.
  • Rondreis Schotland kostenIndien je eenmaal aangekomen in Schotland verder wilt reizen per auto, dan heb je de keuze uit tal van autoverhuurbedrijven. Volgens Lonely Planet besteedt de gemiddelde toerist in Schotland £ 35 per dag aan het huren van een auto. Dit is ongeveer € 41 (wisselkoers begin 2017). Er worden echter ook aanzienlijk goedkopere huurauto’s aangeboden, maar het is dan wel van belang dat je op tijd boekt aangezien de vraag naar goedkope huurauto’s relatief groot is. Wanneer je buiten het hoogseizoen (juni, juli en augustus) op vakantie gaat naar Schotland, dan is het aanzienlijk eenvoudiger om een goedkope huurauto te vinden.
  • De grootste kostenpost voor elke vakantieganger is de accommodatie. In Schotland kan je gratis overnachten wanneer je je tent meeneemt en in het wild kampeert. Dit is op veel plaatsen toegestaan, maar niet overal. Ook kan je in grote steden gebruikmaken van CouchSurfing om een gratis slaapplek te vinden. Kamperen op campings is eveneens een goedkope optie. Hier kan je een prijs van rond de £ 10 (ongeveer € 12) per nacht verwachten. Heb je liever een warme kamer in een standaard B&B? Dan ben je in het hoogseizoen rond de £ 75 (ongeveer € 90) kwijt voor een tweepersoonskamer. In de luxueuzere hotels ligt de prijs voor een kamer voor twee personen tussen £ 130 (ongeveer € 150) en £ 250 (ongeveer € 290).

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Wanneer je meer te weten wilt komen over de kosten van een rondreis door Schotland dan kan je op één van de links klikken voor meer informatie. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis.

Bekijk hier de prijzen ->

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *