Maak je een rondreis in Schotland, dan weet je één ding zeker: het kan nooit lang duren voordat je een kasteel tegenkomt. Schotland is namelijk bij uitstek het land van de kastelen. Je kunt er zelfs in overnachten! Aangezien je een rondreis maakt, kun je lekker veel kastelen bezoeken als je dat wilt. Zo ontdek je dat ieder kasteel een eigen identiteit en verhaal heeft. Dat is het leuke van al die kastelen in Schotland: je leert er iets over de geschiedenis van het land én je gaat naar huis met mooie vakantiefoto’s! Kom hieronder nog veel meer te weten over het maken van een rondreis door Schotland en het bezoeken van kastelen.

Bekijk hier meer informatie >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Kastelen en Schotland rondreizen

Trek van kasteel naar kasteel en ontdek dat er grote exemplaren zijn, maar ook kleinere, lieflijke kastelen die stuk voor stuk prachtig zijn om te zien:

  • Het bekendste kasteel ligt in de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Het Edingburgh Castle is met recht het beroemdste kasteel, want het is alleen al bijzonder omdat het bovenop een vulkaan ligt. Die is weliswaar niet meer actief, maar het uitzicht op en vanaf het Rondreis Schotland kastelenkasteel is geweldig.
  •  Ook Blair Castle is een bezoekje waard. Je kunt er de kamers bewonderen en het landgoed dat om het kasteel heen ligt. Hier zijn ook allerlei heuvels te vinden en bossen. Een perfecte omgeving om lekker een stukje te wandelen. Even een rustmomentje tijdens je rondreis!
  • Wil je een sprookjesachtig kasteel bezoeken, dan moet je zeker Cawdor Castle op je lijstje zetten. Het is een betoverend kasteel, mede vanwege de tuinen die veel romantiek laten zien. Het lijkt wel alsof je een paar eeuwen terug gaat in de tijd wanneer je dit indrukwekkende bouwwerk bezoekt.
  • Muren van zandsteen met een rode kleur: daar staat Glamis Castle om bekend. En dat niet alleen, want dit kasteel komt ook voor in Macbeth van Shakespeare. Het bouwwerk heeft mooie kantelen en torens en straalt daarmee volop charme en stijl uit.
  • Ben je tussen april en juli in Schotland, dan kun je Balmoral Castle bezoeken. De koninklijke familie verblijft hier nog altijd in de nazomer. Jij kunt je even onderdeel voelen van het koningshuis, bij het bezoeken van de balzaal en de tuinen.

Wil je meer te weten komen over de reizen die er te maken zijn door Schotland en het bezoeken van kastelen dan kan je op één van bovenstaande links klikken voor meer informatie. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis.

Bekijk hier de reizen >>

Meer pagina’s met informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *