Kamperen is altijd een hele belevenis en dat geldt meer dan voor welk land ook voor Schotland. Ten noorden van Engeland gelegen is Schotland een guur en grijs land qua klimaat die dat meer dan goedmaakt met een overweldigende natuur die smeekt om ontdekt te worden. Geen wonder dan ook dat het land van elke toerist een liefhebber maakt en tal van kampeerders aantrekt. Een rondreis door Schotland en het kamperen is dan ook sowieso een schitterend idee. Kom hieronder meer te weten over het maken van een rondreis door Schotland en ook heb je de mogelijkheid om meer informatie in te winnen bij de reisspecialist.

Bekijk hier meer informatie over de reis >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Kamperen en rondreizen door Schotland

 • Vrij kamperen
  In tegenstelling tot bij de meeste landen kan je in Schotland wildkamperen. Dat betekent dat je in de vrije natuur gewoon je ding kunt doen met als enige voorwaarde dat je de toestemming hebt van de eigenaar van het land. Let wel: kamperen in een nationaal park is wel ten strengste verboden.
 • De Highlands
  Kamperen in Schotland is natuurlijk vooral kamperen in de Highlands. Ook hier kan je vrij kamperen of gebruik maken van één van de Rondreis Schotland kamperenvele honderden campings die je terug kunt vinden. Echte aanraders in de Highlands zijn Fort William en eigenlijk eender welk Loch: ze zien er allemaal magisch uit.
 • De eilanden
  Schotland telt zowat 800 eilanden waarvan het grootste gedeelte onbewoond is. Heel wat van deze eilanden zijn ook echte must-sees als toerist en lenen zich uitstekend tot kamperen. Enkele tips: het kleine Iona, het prachtige Skye of het pittoreske Arran. Stop zeker ook even bij het Eilean Donan Castle.
 • Kilt Rock
  Op zoek naar een werkelijk unieke plek om je tentje op te slaan? Dan is Kilt Rock de plek om te zijn. Niet ver van het dorpje Staffin in het gehucht Ellishadder kan je Kilt Rock en de Mealt watervallen terugvinden. De kliffen danken hun naam aan hun look die wat wegheeft van een Schotse kilt. De Mealt watervallen zijn dan weer enkele van de hoogste watervallen van Schotland en een zicht dat niet te missen valt.

Kamperen in Schotland kan je op twee manieren aanpakken. Je kunt ervoor opteren om je reis van begin tot einde uit te plannen of je kunt ervoor kiezen om helemaal niets uit te plannen. Schotland is een land dat voor beide type vakanties perfect geschikt is!

Meer informatie over rondreizen door Schotland:

Bekijk hier de allermooiste reizen >>

Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *