Rondreizen door Schotland en de kaart
Schotland is qua oppervlakte ongeveer twee keer zo groot als Nederland en kent culturele bezienswaardigheden en natuur verspreid over het gehele land. Een kaart is zodoende beslist geen overbodige luxe bij een rondreis door dit bijzondere land. Door voorafgaand aan je vakantie al de route uit te stippelen die je door dit deel van Groot-Brittannië wil afleggen, maak je eenvoudig je persoonlijke ‘rondreis door Schotland en de kaart’. De onderstaande tips helpen je hierbij op weg.

Bekijk hier de rondreizen ->

De kaart van Schotland

Tips voor het maken van een reis

  • Een toeristische kaart van Schotland vind je op de website Visit Scotland. Visit Scotland is het Schotse toeristische bureau, oftewel de ‘Schotse VVV’. Op de kaart van Visit Scotland maak je met enkele eenvoudige muisklikken allerlei toeristische informatie zichtbaar.
  • Maak van de linksboven op de kaart weergegeven plus- en minknop gebruik om in of uit te zoomen.
    Op de kaart worden ook de 25 belangrijkste bezienswaardigheden van Schotland getoond met paarse vlaggetjes. Door op één van deze vlaggetjes te klikken, verschijnt er meer informatie in beeld.
  • Rondreis Schotland kaartDoor rechtsboven op de kaart op ‘Travel’ te klikken, worden de belangrijkste auto-, zee- en luchtverbindingen in Schotland zichtbaar.
  • Klik op ‘Regions’ om Schotland in vijftien regio’s verdeeld te zien worden. Door op een regio te klikken, krijg je meer informatie over de bezienswaardigheden in deze regio.
  • Voor een eenvoudigere kaart die in één oogopslag alle informatie over Schotse bezienswaardigheden toont, bezoek je de website Planet Ware. Op deze kaart worden niet alleen de belangrijkste Schotse steden weergegeven maar ook de bekendste bezienswaardigheden. De trekpleisters die met twee rode sterren zijn aangegeven, zijn het populairst bij toeristen.
  • Op de website van Scotland Info vind je een kaart met de belangrijkste autowegen van Schotland. Op deze kaart worden ook alle Schotse vliegvelden en de bootverbindingen met de vele Schotse eilanden getoond.
  • Het Britse dagblad Financial Times biedt een toeristenboekje voor Schotland aan. Dit boekje is als pdf-bestand te downloaden van de website van het zakenblad. In het toeristenboekje vind je tal van (Engelstalige) informatie over Schotse bezienswaardigheden én vanaf pagina 21 verschillende kaarten van Schotland en stratenboekjes van Edinburgh en Glasgow.

Meer informatie over de kaart van Schotland: https://schotlandrondreis.nl/kaart-schotland/.

Bekijk hier de reizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door Schotland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *