Schotland is het hele jaar door een prachtig land om op rondreis te trekken maar het spreekt voor zich dat het ene seizoen zich al wat beter leent voor toeristen dan het andere. Het ideale moment om richting Schotland op reis te trekken is klimatologisch gezien dan ook de zomer. Een rondreis door Schotland maken in juli is een reis waarmee je niets fout kunt doen. Kom hieronder meer te weten over een rondreis door Schotland in de maand juli.

Heb je zelf een mooie reiservaring met Schotland in de juli maand? Deel deze dan met anderen door hieronder het formulier in te vullen. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door Schotland!

Bekijk hier de rondreizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

In juli een rondreis maken door Schotland?

 • Het weer in Schotland.
  Schotland heeft een klimaat dat in sterke mate beïnvloed wordt door de zeeën die rond het land heen liggen. Het klimaat is dan ook iets koeler dan bij ons en er is heel wat meer regenval en heel wat meer wind. Dit zijn dan ook zaken waar je zelfs in juli je op voor zult Rondreis Schotland julimoeten bereiden. Wat wel zo is: juli is de warmste maand in Schotland met en gemiddelde dagtemperatuur van zo’n 18 graden. Wil je Schotland dan ook bij een aangename temperatuur ontdekken? Dan is juli jouw maand!
 • De natuur in bloei!
  De overvloedige regen die Schotland soms teistert heeft natuurlijk als neveneffect ook dat Schotland één van de groenste plekken van Europa is. Juli is dan ook een ideaal moment om dat groen te ontdekken. Als je van plan bent te kamperen in de vrije natuur of aan één van de vele campings die het land rijk is kan je dat het best in juli doen.
 • Het sociale leven in Schotland.
  De Schotten behoren tot de vriendelijkste mensen ter wereld en tijdens de Schotse zomer zijn ze nog eens dubbel zo sociaal als op andere momenten. Het gros van de festivals en activiteiten die de Schotse dorpen en steden organiseren zullen in juli vallen. Wil je dan ook echt genieten van de lokale cultuur en zaken als de Highland Games? Dan kan je het best jouw trip richting Schotland inplannen in Juli. Plezier gegarandeerd!

Schotland is het hele jaar door een land van adembenemende landschap en ruwe natuurkracht. Echter klopt het ook dat dit niet meteen betekent dat je die natuur echt moet trotseren. De omstandigheden in juli zijn voor een rondreis ideaal: waarom er dan ook geen gebruik van maken?

Website tips:

 1. bestereistijd.net/beste-reistijd-schotland/ om meer te weten te komen over de beste reistijd voor Schotland.
 2. nl.wikipedia.org/wiki/Schotland om alles te weten te komen over Schotland zelf.

Wanneer je meer informatie te weten wilt komen over rondreizen door Schotland voor bijvoorbeeld een aantal dagen dan kan je hieronder enkele andere pagina’s terugvinden op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *