Schotland is één van de weinige landen ter wereld die echt geknipt zijn voor een individuele reis. Waar er tal van vakantiebestemmingen te bedenken zijn die volledig gericht zijn op koppels of families is dat niet het geval met Schotland. Zo goed als alle activiteiten die van het land van Nessie de moeite maken zijn ook individueel te beleven zonder dat dat de sfeer zal dempen. Op zoek naar leuke ideetjes om jouw tijd in Schotland mee door te brengen: hier zijn er enkele. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie individuele rondreis door Schotland te boeken bij een reisspecialist.

Bekijk hier de reizen >>

Individuele rondreis door Schotland

 • Kamperen:
  Zo goed als overal in Schotland is het toegelaten om op weilanden, bergen en elk stuk natuur dat je terug kunt vinden te kamperen. Dat Rondreis Schotland individueelbetekent ook dat je je geen zorgen moet maken over het vinden van een hotel of een hele logistieke verplaatsing moet maken.

  Gewoon je tentje inladen en je bent klaar voor een heerlijke rondreis. Die tent kan je dan weer opslaan in de Highlands, bij Ben Nevis in het gebergte of één van de vele lochs die het land rijk is. Altijd een beleving, altijd een ervaring!

 • De lokale vriendelijkheid:
  Schotland is een land waar de bevolking ondertussen al meer dan gewoon is geworden aan het toerisme en dat ook met open armen zal verwelkomen. Alleen naar Schotland trekken betekent dan ook niet dat je een eenzame reis tegemoet gaat. Integendeel: de lokale bevolking zal je meteen bevrienden en wedden dat je een veel beter begrip krijgt van de lokale cultuur op deze manier?
 • Een tocht door de eilanden:
  Schotland is een land van honderden eilanden. Een ontzettend leuk idee als liefhebber van indrukwekkende reizen en nog indrukwekkendere natuur is dan ook om enkele van de bekende eilanden aan te doen. Individueel is dit een proces dat een stuk vlotter zal verlopen dan wanneer je rekening moet houden met een gezin of een partner.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Waar te boeken?

Uiteindelijk komt het erop neer dat Schotland een land is waar je snel vrienden maakt en veel rond moet trekken om alles te ervaren. Het logistieke gemak van individueel op reis te gaan naar een dergelijke bestemming is dan ook de reden waarom Schotland een topbestemming is om alleen te beleven!

Tip: Neem ook eens een kijkje op:

 1. nl.wikipedia.org/wiki/Highland_(Schotland)
 2. rondreis.net

Bekijk hier de vakanties >>

Meer pagina’s:

1 reactie

Anoniem · 1 juli 2017 op 14:15

Ik zou wel eens een keer een mooie individuele rondreis willen maken. Schotland heeft met altijd al wel geïnteresseerd, zou je het ook voor bijvoorbeeld een lang weekend kunnen doen of moet je echt wat langer gaan om Schotland goed te bewonderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *