Wil je het beste van twee werelden in ééń vakantie, dan kun je een rondreis maken door Schotland en IJsland. Allebei landen met een overweldigende natuur en een relaxte sfeer. Prachtige kusten, woeste rotspartijen en bruisende steden – een rondreis door deze twee landen is een ware belevenis. Kom in dit artikel nog meer te weten over het maken van een rondreis door Schotland en IJsland. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Bekijk hier de rondreizen door Schotland >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Rondreizen door Schotland en IJsland

Natuurlijk heeft zowel IJsland als Schotland een geheel eigen identiteit. Tijdens je rondreis kun je van alles zien en doen:

  • In Schotland kun je de hoofstad Edinburgh bezoeken, of een stad als Glasgow. Allebei levendige steden, die veel mensen jaarlijks weten te vinden. Zo kun je in Edinburgh het Edinburgh Castle bezoeken. Het bijzondere van dit kasteel is dat het op een vulkanische rots staat. Ben je in Glasgow, dan kun je allerlei musea bezoeken, zoals een indrukwekkend kunstmuseum.
  • Een andere bezienswaardigheid in Schotland is Isle of Skye. Hier is een adembenemend stuk natuur te vinden. Je vindt er watervallen, Rondreis Schotland IJslandprachtige meren en mooie groene gebieden.
  • Zoek je tijdens je rondreis een plekje om uit te rusten, bezoek dan Luskentyre Beach in Schotland. Je hebt er een prachtig uitzicht op groene bergen, terwijl je door het goud gekleurde zand loopt.
  • In IJsland kun je de bekende bron Blue Lagoon bezoeken. Niet alleen kun je je verwarmen aan het aangename water, ook heb je een spectaculair uitzicht op de bergen om de bron heen.
  • IJsland staat bekend om haar geisers. Een van de bekendste is Gullfoss. Terecht, want het is een indrukwekkende geiser met daarbij een kloof en watervallen.
  • De hoofdstad Reykjavik biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Zo is er een leuk kerstmuseum en houd je van wat modernere architectuur, dan zit je hier goed.
  • Nationaal Park Snæfellsjökull is ook een mooie stop tijdens je rondreis. Dit park ligt in het westen van IJsland. Er is onder meer een vulkaan te vinden, die bedekt is met ijs. Ook kun je er archeologische vondsten bewonderen. Je kunt op eigen houtje het nationaal park ontdekken, maar ook kun je op pad gaan met een gids. Zo kom je nog wat over Snæfellsjökull te weten ook!

Enkele interessante links:

  1. RondreisIJsland.com
  2. RondreisIJsland.nl
  3. IJslandVakantie.net

Meer informatie over rondreizen door Schotland is te vinden op de volgende pagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *