Tips voor een rondreis door Schotland met een huurauto.
Een huurauto is ideaal voor een rondreis door Schotland, vooral wanneer je ook de wat meer afgelegen gebieden wil bereiken die weinig bus- of treinverbindingen kennen. Daarnaast geeft een huurauto je alle flexibiliteit om zelf een vakantie in Schotland te plannen, zonder rekening te hoeven houden met vertrektijden van het openbaar vervoer. De onderstaande tips helpen je voor een ideale ‘rondreis Schotland huurauto’.

Bekijk hier de rondreizen door Schotland >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Met een huurauto rondreizen door Schotland

 • Veel Schotse huurauto’s zijn dieselauto’s. In Nederland rijden de meeste personenauto’s op benzine, maar in Schotland is de kans groot
  Rondreis Schotland huurauto

  Rondreis Schotland huurauto

  dat je een auto huurt die op diesel rijdt. Vraag het autoverhuurbedrijf hier bij twijfel even naar voordat je de verkeerde brandstof tankt. Overigens hanteren de meeste Schotse tankstations, net als in Nederland, een groen label voor benzine en een zwart label voor diesel.

Weer en dieren

 • Pas op voor het weer en voor dieren op de weg. In Schotland regent het meer dan in Nederland, ook in de zomermaanden. Wegen zijn als gevolg ook vaker glad. Daarnaast vind je vooral in de landelijke gebieden tal van dieren nabij autowegen. Zo kan het voorkomen dat een weg wordt geblokkeerd door een kudde schappen. In de Schotse Hooglanden kan je ook een Schotse hooglander, een harig rund met imposante horens, op de autoweg ontmoeten.
 • Rijd niet met drank op. In Schotland ligt het voor een automobilist maximaal toegestane bloedalcoholgehalte op 0,05 promille. Dit promillage bereiken de meeste mensen al met het in één uur drinken van één of twee glazen alcohol. De maximale boete voor rijden onder invloed is in Schotland liefst £ 5.000, al bedraagt de boete doorgaans minder dan £ 1.000. Een Schotse rechter bepaalt de hoogte van de boete.
 • Reserveer je huurauto ruim op tijd. Tegenwoordig kan je heel eenvoudig via internet al ruim voor je vertrek naar Schotland een auto huren. De huurauto pik je dan op bij de locatie van het autoverhuurbedrijf. De meeste autoverhuurbedrijven hebben één of zelfs meerdere locaties nabij Glasgow International Airport, het vliegveld waar je hoogstwaarschijnlijk aankomt.
  Voor een zorgeloze vakantie sluit je een doorgaans goedkope diefstal- en schadeverzekering (‘excess waiver’ genaamd) af voor de huurauto.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.rondreis.net voor meer informatie over rondreizen door Schotland.

Bekijk hier de reizen >>

Meer informatie:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *