Maak een rondreis door Schotland met een huifkar.
Wat is er leuker dan rondreizen in Schotland met de huifkar? Maar, wat is een huifkar ook alweer precies? Zo kun je dit eeuwenoud vervoersmiddel en werktuig het beste noemen. De huif zelf is een overdekt ‘wagentje’ dat bescherming biedt tegen weer en wind en bovendien gebruikt werd voor de opslag van goederen. Tegenwoordig kun je hier je spullen in kwijt, mits de paarden sterk genoeg zijn biedt de huif ruimte genoeg voor je slaapzak en spullen! Kom hieronder meer te weten over het maken van een rondreis Schotland met een huifkar.

Bekijk hier de reis door Schotland >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Met een huifkar rondreizen door Schotland

  • Met de huifkar rondreizen

Met de huifkar door Schotland? Dat wordt geen trip waarbij je enorme afstanden gaat afleggen en lekker langzaam. De paarden moeten eten Rondreis Schotland huifkaren drinken, waar dan ook. Het is lastig om huifkarren te vinden. In de steden Glasgow en Edinburgh zul je ze voor korte ritjes wel vinden: maar niet heel goedkoop.

Op het platteland zullen ze her en der nog wel gebruikt worden, maar daar zullen de boeren raar opkijken van toeristen die aan komen zetten met een vraag of ze er langer dan een paar uur in mogen zitten. De boeren zijn best gastvrij, maar worden daarna achterdochtig. Waar kun je dan reizen met een huifkar?

  • Plaats

Je kunt er natuurlijk een zelf meenemen. Per boot, paarden kun je huren in Schotland. Wel weer terug te brengen bij de boerderij en boer waar je ze vandaan haalt. Doorgaans zijn de huifkarren bedoelt voor 4 personen en hebben ze vaak genoeg ruimte om nog wat spullen mee te nemen. 2 volwassenen met kinderen, dat wel. 4 volwassenen wordt een beetje druk en te benauwd. De huifkar kost in Ierland bijna 1000 euro voor een week, 2e week voor 750 euro. Dat is in het laagseizoen, in het hoogseizoen gaat de eerste week snel om 1.200 euro.

Geen goedkope manier van reizen dus. Er is weinig informatie over te vinden op internet, dus je zult moeten bellen naar reisbureaus of het moeten doen met reizigers die hier eventueel ervaringen mee hebben. Een contactpersoon in Schotland? Die kan je misschien verder helpen.

Bekijk hier een mooie reis >>

Meer informatie:

1 reactie

Anoniem · 4 juli 2017 op 20:19

Wauw dit lijkt me gaaf! Niet te koud hoop ik haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *