Hostels in Schotland. Zijn er veel hostels in Schotland? Wat is de prijs per overnachting? En is de kwaliteit van hostels goed? 
Wanneer je gaat reizen kun je allereerst het beste in je eigen sociale kringen navragen wie er in hostels in Schotland is verbleven. Kleine kans dat iemand dat heeft gedaan, grotere kans dat zij misschien een persoon weten die het wel heeft gedaan. Ervaringen en verhalen geven verreweg de beste indruk en vertellen je wat je moet weten. Lees in dit artikel meer over de hostels en het rondreizen door Schotland.

Bekijk hier de reis >>

Hostels en rondreizen door Schotland

  • Boek vroegtijdig

Rondreis Schotland hostelsJa, er zijn hostels in Schotland. Veel hostels hebben ‘gratis’ wifi (uiteraard bij de prijs inbegrepen), een eventueel ontbijt en diner. In bepaalde gevallen krijg je bij je verblijf korting op het diner. Als je om je privacy geeft: pas dan op met wat je via een wifi netwerk uitvoert. Is veiligheid van internet binnen hostels gegarandeerd?

Een belangrijke vraag om te stellen. In Edinburgh vindt je hostels op locaties die ideaal zijn als uitvalsbasis. Je besteedt je dag in de stad en komt rustig terug in je hostel, waar je overigens wel met meerdere reizigers op één kamer slaapt. Wanneer er een snurker tussen zit heb je daar gewoon mee te dealen, maar daar betaal je dan ook naar. Zeer vroeg boeken kan een overnachting 10-15 euro maken, laat boeken of één dag voor je verblijf, gaat 20+ euro kosten.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

  • Faciliteiten

Rondreis Schotland hostelsEen hostel heeft vaak een keuken te bieden. Douches en wastafels, een verwarming en niet altijd even goede bedden. Maar toch een redelijke kwaliteit. Kluisjes zijn vaak beschikbaar, computers ook. Hostels hebben veel folders over informatie van de omgeving en bezienswaardigheden.

Via een hostel kun je vaak een contactpersoon ontmoeten die rondleidingen geeft of je kan verwijzen naar een volgend hostel, wanneer je je reis vervolgt. Enkele hostels hebben een scheiding tussen meisjes en jongenskamers, maar lang niet allemaal. De keuken is gedeeld en beschikt over al het benodigde materiaal, je hoeft enkel te voorzien in je eigen proviand. Kom je graag in aanraking met andere reizigers? Dan is een hostel een must voor je reis in Schotland.

Bekijk hier de reizen >>

Meer pagina’s met informatie over rondreizen door Schotland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *