De Schotse Highlands zijn ondertussen al echt een huizenhoog cliché geworden. Iedereen die er ooit eens is geweest kan er maar niet over zwijgen en ondertussen weten we allemaal wel dat het er best mooi is. En toch… toch is de realiteit vaak nog beter dan de verbeelding. De Highlands zijn een onverslaanbare mengeling van geschiedenis, cultuur, natuur en architectuur. De kers op de taart? De lokale bevolking die gewoon ontzettend vriendelijk is. Zoek je dan ook een trip om eens echt helemaal mee te ontspannen? Dan is een rondreis Schotland en het bezoeken van de Highlands echt iets voor jou. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken via een specialist.

Bekijk hier de reis >>

Highlands en rondreizen door Schotland

 • Trek de sportschoenen aan.
  De Highlands zijn een echte speeltuin van de natuur en dat vraagt er gewoon om dat je je sportschoenen van stal haalt. Hier kun je immers bergbeklimmen, Mountainbiken, vissen, golven, zwemmen, kajakken, ravijnklimmen en zelfs sneeuwsport beoefenen. Het maakt eigenlijk niet uit wat jouw ding is: het kan hier allemaal. Zeker aan te raden op dit gebied is een bezoekje aan Fort William.
 • Historiek.
  De Highlands hebben een turbulente geschiedenis achter de rug en dat laat tot op vandaag zijn sporen na. Dat is dan ook de reden waarom er letterlijk honderden kastelen terug te vinden zijn. Dunvegan Castle op Skye is een echte aanrader en ook Brodie Castle in Moray is niet te missen. Trek naar het Glencoe Visitor Centre om meer te leren over het beruchte bloedbad of het Glenfinnan Monument om iets te weten te komen over de Jacobistische opstanden. De keuze is aan jou!
 • Whisky.
  We raden het niet aan om te combineren met één van de vorige activiteiten maar Schotland is natuurlijk ook het land van de Whisky en nergens wordt dat beter gemaakt dan in de Highlands. Je kunt hier traditionele stokerijen terugvinden in steden zoals Dufftown en een echte rondreis maken doorheen de wereld van de enige echte Whisky.

Schotland is een land dat nog veel meer te bieden heeft dan enkel de Highlands. Maar als je nieuw bent in het reizen naar Schotland? Dan blijven de Highlands toch echt wel de enige locatie om mee te beginnen. 1 trip en het heeft je hart zo gestolen.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

De Schotse hooglanden

Een reis naar Schotland staat voor veel mensen gewoon synoniem met een reis naar de Highlands. De Schotse hooglanden zijn dan ook de grote publiekstrekker van het land. Daarbij moet gezegd worden dat Schotland echt nog wel heel wat meer te bieden heeft. Een feit dat niet wegneemt dat wie er nog nooit geweest is gewoon meteen een rondreis Schotland hooglanden dient te boeken. Het is een magische plek die je echt moet ervaren hebben.

Bezoek de Highlands

 • De “echte” Highlands
  Voor veel locals en ook wat van de meer ervaren toeristen beginnen de echte Highlands pas ten noorden van Loch Ness. Het is hier dat Rondreis Schotland Highlandsde natuur echt ongerept valt te noemen en ook het aantal inwoners neemt zienderogen af. In vroegere tijden was dit het gebied waar de Schotten zich bij oorlog terugtrokken.
 • Fort William
  Een goed startpunt van een tocht door de hooglanden? Dat moet wel Fort William zijn aan de voet van de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk de Ben Nevis. In deze stad kan je tal van sportieve activiteiten meemaken en er valt ook heel wat cultuur te beleven.
 • Caithness
  Ben je een echte die hard? Dan is Caithness een plek waar je moet geweest zijn. Je kunt het terugvinden in het noordwesten van Schotland en het is een plek die zo goed als toeristenvrij is. Hier beukt de zee ongenadig in op het rotsachtige landschap en zie je de natuur zoals deze was en hoort te zijn. Bovendien valt er heel wat cultuur te rapen: prehistorische steencirkels- en rijen zijn niet veraf. (Rondreis Schotland Highlands tip)
 • Loch Ness
  Technisch gezien hoort Loch Ness niet tot wat de ervaren Highlanders de echte hooglanden noemen maar je kan het toch niet laten schieten? Het diepste meer van Schotland is doorheen zijn geschiedenis al vaak in verband gebracht met mysterieuze wezens en natuurlijk met Nessie. Kan jij ze vinden? (Rondreis Schotland Highlands tip)

Een rondreis doorheen de Schotse hooglanden brengt bij elke stop en elke dag wel weer wat nieuws. Het weer is er guur en de omstandigheden kunnen hard zijn maar wat zeker is? Een vakantie in de Schotse Highlands is een ervaring die je een leven lang met je meedraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *