Op welke manier kan je goedkoop rondreizen door Schotland?
Schotland kent een prijsniveau dat over het algemeen vergelijkbaar is met Nederland, zodat een typische vakantie in het noordelijke deel van Groot-Brittannië niet goedkoop is. Je kan een rondreis door Schotland echter goedkoop maken met een paar slimme keuzes. Hieronder vind je handige tips voor een betaalbare rondreis door Schotland. Ook heb je de mogelijkheid om een mooie (eventueel goedkope) rondreis te boeken bij een reisorganisatie (VakantieXpress of Kras).

Bekijk hier de rondreizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Goedkoper rondreizen door Schotland

  • Reis buiten het hoogseizoen. In juni, juli en augustus zijn hotels veruit het duurst in Schotland. Ook autoverhuurbedrijven hanteren in Rondreis Schotland goedkoophet hoogseizoen duidelijk hogere prijzen. Daarnaast kan het in het hoogseizoen ook lastig zijn om een goedkoop vliegticket naar Schotland te vinden.
  • Onderhandel over hotelprijzen. Wanneer je in het laagseizoen reist, hebben de meeste hotels veel vrije kamers. Hier kan je slim gebruik van maken door te onderhandelen over prijzen. Hotels verhuren kamers immers liever tegen een wat lagere prijs dan dat ze de kamers leeg laten staan.
  • Vermijd treinen. Treinen zijn in het gehele Verenigd Koninkrijk opvallend duur. De bus is een aanzienlijk goedkopere optie. Wanneer je heel veel reist, kan zelfs een auto huren goedkoper zijn dan het openbaar vervoer.
  • Huur een auto via een intermediair. Er zijn op internet tal van websites te vinden waar je een auto kan huren bij verschillende autoverhuurbedrijven. De prijzen op dergelijke sites Rondreis Schotland goedkoopzijn veelal aanzienlijk lager dan de tarieven die autoverhuurbedrijven hanteren op hun eigen websites.
  • Overnacht in de grote steden in hostels. Voor een stedentrip, zijn hostels de aangewezen plek voor een overnachting. De prijs voor een bed in een kamer die je met anderen deelt, begint bij ongeveer £ 10 (€ 12). Wanneer je in een hostel een kamer voor jezelf alleen wil, dan betaal je ongeveer de dubbele prijs.
  • Neem de tent mee voor kleinere steden. Buiten de grote steden is het veelal lastiger om een hostel te vinden. B&B’s en hotels zijn er doorgaans wel, maar het prijsniveau ligt hier aanzienlijk hoger. Een goedkope mogelijkheid voor een overnachting is om je tent mee te nemen en te kamperen op campings. Buiten het stadse leven is het op veel plekken zelfs toegestaan om wild te kamperen.

Meer over Schotland reizen

Enkele links:

  1. nl.wikipedia.org/wiki/Schotland
  2. schotlandvoorbeginners.nl/
  3. schotlandrondreis.nl/hotels-schotland/

Bekijk hier de reizen >>

Meer informatieve pagina’s over rondreizen in het unieke Schotland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *