Boek een rondreis door Schotland en bezoek Glasgow.
Glasgow is de grootste stad van Schotland en de op twee na grootste stad in Groot Britannië. Als je van cultuur en winkelen houdt, ben je in Glasgow op je plek. In Glasgow kun je genieten van de vele musea, kunstgalerieën en creatieve plekken. Ook kun je je hart ophalen in de vele winkels, boetiekjes en shops, waar werkelijk van alles te koop is. Na Londen geldt Glasgow als de grootste winkelbestemming in het Verenigd Koninkrijk. Lees hieronder meer over het maken van een unieke rondreis door Schotland en bezoek het prachtige Glasgow.

Bekijk hier direct de reizen >>

Glasgow en rondreizen door Schotland

  • De historie.

Rondreis Schotland GlasgowGlasgow ligt in het westen van Schotland en is een relatief jonge stad. Het kwam pas de laatste tweehonderd jaar tot ontwikkeling. Glasgow ligt aan de rivier de Clyde en toen deze uitgebaggerd werd, kwam Glasgow economisch tot bloei.

De grootste zeeschepen konden nu de haven van Glasgow binnenlopen en de industrie- en handelsactiviteiten namen dan ook spectaculair toe. Ook de voorraden steenkool en ijzererts die in de buurt van Glasgow, droegen bij aan deze economische ontwikkeling. Na de Tweede Wereldoorlog ging het bergafwaarts met Glasgow. Door enorme investeringen in cultuur en architectuur wist Glasgow er weer boven op te komen. Als eerst niet- hoofdstad werd het in 1990 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. (Rondreis Schotland Glasgow info)

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

  • De bezienswaardigheden

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Glasgow is de Glasgow Cathedral. Deze gotische kathedraal stamt uit de Middeleeuwen en is één van de weinig compleet overgebleven kathedralen uit deze tijd.

De botanische tuin van Glasgow is ook zeker een bezoekje waard. In deze tuin is een enorm kassencomplex te vinden met daarin planten uit voornamelijk tropische Rondreis Schotland Glasgowstreken. Het Glasgow Science Centre is een familie- attractie waar je je uren kunt vermaken met allerlei activiteiten op wetenschappelijk gebied.

  • Kunst en cultuur.

Als voormalig culturele hoofdstad van Europa doet Glasgow zijn naam eer aan. Zo zijn er diverse musea te vinden gericht op kunst. Het Kelvingrove Art Gallery en Museum is één van de meest populaire gratis attracties van Schotland. Andere interessante musea zijn: The Gallery of Modern Art, Het People’s Palace (historie van Glasgow) en het Riverside Museum (vervoer). Deze laatste was in 2013 Europees Museum van het Jaar.

Bekijk hier de unieke rondreis door Schotland >>

Meer informatie:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *