Schotland is het land van de Highland games, van mannen in de bekende kilts, van doedelzakken Whisky en dan mogen we nog Loch Ness en de plaatselijke delicatesse Haggis niet vergeten. In een notendop is dat waar Schotland bekend om is maar het spreekt voor zich dat het land nog veel meer dan dat te bieden heeft. Overweeg je dan ook een rondreis door Schotland? Dan kies je best voor een rondreis Schotland eigen vervoer. De vrijheid die dat geeft is onbetaalbaar in dit prachtige land. Lees in dit artikel meer over het met het eigen vervoer door Schotland rondreizen.

Bekijk hier de rondreizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Met eigen vervoer rondreizen door Schotland

  • Met de ferry of toch een huurauto?
    De beste manier om Schotland aan te doen is ongetwijfeld per wagen. Zo kan je pas echt het hele land verkennen in een relatief korte Rondreis Schotland eigen vervoerperiode. Daarvoor zijn er twee opties: je kan de ferry richting Newcastle nemen en je auto zo meenemen over het kanaal of je kunt opteren voor een huurauto ter plaatse. De prijzen daarvoor vallen al bij al goed mee: er is dan ook ontzettend veel vraag naar.
  • Autorijden in Schotland
    Autorijden in Schotland is niet de gemakkelijkste zaak ter wereld gezien ook hier links wordt gereden. Dit betekent dan ook dat je vast eerst wat zult moeten oefenen voor je er echt weg mee bent. Let er ook op dat enkele voorrangsregels anders zijn en je voor een rondreis doorheen de Highlands echt best een goed navigatiesysteem in huis hebt. Een wegenkaart erbij is ook echt geen overbodige luxe.
  • Veerdiensten naar Schotland
    Er zijn verschillende mogelijkheden om per ferry naar Schotland te trekken maar je moet er wel rekening mee houden dat er tussen Nederland en Schotland geen rechtstreekse verbinding beschikbaar is. De beste optie is de veerboot nemen richting de dichtstbijzijnde haven in Engeland: Newcastle. Vanuit Newcastle kan je zeer snel in Schotland terecht komen om aan jouw rondreis te beginnen!

Schotland is een land dat ontzettend veel te bieden heeft maar wat je ook bij voorkeur zelf moet ontdekken. Niets is ook leuker dan net dat te doen. Bovendien geeft eigen vervoer ook een ongekende vrijheid mee: heb je trek om een specifieke locatie te bezoeken? Dan kan dat gewoon!

Bekijk hier de vakanties & rondreizen ->

Meer informatie:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *