Edinburgh. Er is veel te zien in Edinburgh. Maak een mooie rondreis door Schotland
In een rondreis door Schotland mag een bezoek aan de hoofdstad Edinburgh natuurlijk niet ontbreken. Edinburgh is een zeer populaire bestemming en heeft veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan: musea, kastelen, tuinen, verschillende grote winkelstraten en talloze pubs en kroegen. Het historische centrum van Edinburgh staat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. Lees in dit artikel meer over het maken van een rondreis door Schotland / Edinburgh.

Bekijk hier de rondreizen door Schotland >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Rondreis Schotland Edinburgh

  • Ligging en historie van Edinburgh.

Rondreis Schotland EdinburghEdinburgh ligt in het oosten van Schotland aan de zogenaamde Firth of Fort: de plek waar de rivier de Fort in zee uitmondt. Ondanks dat Edinburgh niet de grootste stad van Schotland is (dat is Glasgow), is het wel de hoofdstad. De geschiedenis van Edinburgh begint zesduizend jaar voor Christus als een nederzetting aan de voet van de rots Castle Rock. In de loop der eeuwen ontwikkelt “Eiden’s Burgh” zich tot een Europese hoofdstad.

Door de eeuwen heen is Edinburgh voortdurend een speelbal geweest tussen Schotland en Engeland en sinds 1999 hebben de Schotten weer meer autonomie. Edinburgh heeft een gematigd zeeklimaat met zachte winters en zeer koele zomers.

  • Bezienswaardigheden in Edinburgh.

Er is veel te zien in Edinburgh en één van de bekendste bezienswaardigheden is Edinburgh Castle, een kasteel gelegen op Castle Rock. Calton Hill is een heuvel van honderd meter hoog in het centrum van Edinburgh. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad. Bovenop Calton Hill vind je het National Monument of Scotland.

Dit een gedenkteken voor alle Schotten Rondreis Schotland Edinburghdie gestorven zijn in de Napoleontische oorlogen. Andere bekende bezienswaardigheden zijn: St. Giles’ Cathedral, the Royal Museum of Scotland, the University of Edinburgh en het Scottish Parliament Building. Dit is slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden die Edinburgh rijk is.

  • Kunst en cultuur van Edinburgh.

Edinburgh kent veel culturele evenementen, zoals het Edinburgh Festival. Dit is een internationaal kunstfestival waar zeer beroemde kunstenaars aan meedoen. The Royal Edinburgh Military Tattoo is een militaire muziekparade met legeronderdelen uit de hele wereld. Al sinds 1947 vindt het Edinburgh Film Festival plaats. Hogmanay is het Schotse nieuwjaarsfeest. Vier dagen lang vinden er dan allerlei optredens plaats in de stad, wordt er vuurwerk afgestoken en gaan mensen de huizen langs.

Bekijk hier de mooiste rondreizen >>

Meer informatie over het maken van een rondreis door het prachtige Schotland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *