Overnachten in een cottage tijdens je rondreis in Schotland.
Net als in Scandinavië zijn er in Schotland ook meer dan genoeg cottages. Wandelaars kunnen hier verblijven als tussenstop van hun trektocht. In Schotland vindt je een grote variatie aan cottages: van cottages waar proviand aanwezig is (geen gastheer), tot cottages die op een hotel doen lijken. In steden als Dundee, Aberdeen en Glasgow vindt je er genoeg.

Maar ook in de Highlands vind je ze her en der verspreidt. De meeste cottages zijn eigenlijk gewoon kleine huisjes: een huiskamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Ook is er vaak een open haard of in ieder geval een verwarming aanwezig. Vooral in de winter kan het erg koud en nat zijn. Kom hieronder nog meer te weten over de rondreis met het overnachten in een cottage.

Bekijk hier de rondreizen >>

Cottage & rondreizen door Schotland

  • Rondreis Schotland cottageVan ver afgelegen tot midden in de stad.

Zoek je een cottage aan het meer? In de Isle of Skyle vindt je prachtige cottages met uitzicht op het water. Ga je met je gezin? De meeste cottages zijn geschikt voor 4 personen en zijn kindvriendelijk. In deze verafgelegen cottages kom je helemaal tot rust en geniet je van de natuur.

Een auto kan bijgehuurd worden, maar je kunt ook zelf een auto huren en er per auto arriveren. Genoeg parkeermogelijkheid en ideaal om met de auto even naar het dorp te rijden voor vers brood of een biertje.
Ben je bekend met The Hebrides? In het Isle of Lewis? Ook hier vindt je op zijn minst één cottage. Tussen de rotsen, aan het water. Een idyllische omgeving waar geen auto te horen is. Hou even in de gaten of de eigenaar een minimum aan verblijfdagen hanteert: alles moet immers schoongemaakt worden. Ook is het belangrijk de check-out even te bekijken.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

  • Contact met de eigenaar.

Via contact met de eigenaar krijg je het best een beeld van de cottage. Is hij gastvrij, vriendelijk en to the point? Wat zijn ervaringen van vorige klanten? Dat kun je vaak opzoeken op de grote websites die cottages aanbieden. Een vrijblijvende offerte kan ook nuttig zijn: wat zijn de tarieven en wanneer is de cottage beschikbaar?

Bekijk hier de rondreizen door Schotland ->

Meer informatie over Schotland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *