Schotland is het land bij uitstek om een rondreis in te overwegen als vakantiebestemming. Het is een veelzijdige streek die voor jong en oud heel wat te bieden heeft. Om alles wat Schotland te bieden heeft volledig te ervaren is het wel zo handig dat je met een camper of motorhome op stap kunt gaan in het land. Een rondreis Schotland caravan? Er zijn slechtere manieren om je tijd mee door te brengen. Kom in dit artikel meer te weten over een rondreis Schotland met de caravan, ook heb je de mogelijkheid om een prachtige rondreis te boeken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis.

Bekijk hier de rondreizen door Schotland >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Met de caravan rondreizen door Schotland

 • De campings
  Rondreis Schotland caravanHet eerste wat je moet weten als je met de motorhome richting Schotland trekt is dat er geen groot aanbod is aan campings die voldoende ingericht zijn om caravans te ontvangen. Als je absoluut toch op campings wilt staan is het dan ook aan te raden je goed voor te bereiden. Een alternatief is gewoon in de vrije natuur kamperen wat in Schotland perfect toegestaan is op voorwaarde dat de eigenaar van de grond ermee akkoord gaat.
 • Openbare toiletten
  Er zijn in Schotland erg veel openbare toiletten. Je kunt ze niet alleen terugvinden in tankstations of grote wegen maar vaak ook in kleine, pittoreske dorpjes. Je hoeft dus nog niet meteen te wanhopen als je cassettetoilet vol zit. Wat elektriciteit betreft vind je dat enkel terug op een camping dus hou hier ook rekening mee.
 • Mee te nemen
  Rondreis Schotland caravan

  Rondreis Schotland caravan

  Ga je met de caravan richting Schotland? Dan is het natuurlijk van groot belang dat je het kentekenbewijs van de caravan meeneemt. Vergeet de groene verzekeringskaart niet en voor iedere passagier het geldige paspoort. Wil je een huisdier meenemen? Dan zal je redelijk wat administratie moeten invullen.

 • De caravan daar krijgen
  De caravan in Schotland krijgen is niet al te moeilijk. Je neemt gewoon de ferry richting Newcastle of een andere Engelse haven (er is geen rechtstreekse verbinding met Schotland) en klaar is kees. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de grens over rijden.

Schotland is een prachtig land en met de caravan een rondreis maken doorheen de glooiende heuvels valt enkel aan te raden. Om problemen te vermijden eens je daar bent is het uiteraard wel aangeraden je trip zo goed mogelijk voor te bereiden!

Bekijk hier de reis >>

Meer info:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *