De kans is groot dat je wel ergens een kennis of een vriend hebt zitten die niet kan zwijgen over die ene keer dat die ging kamperen in Schotland. De natuurpracht was overweldigend en hij of zij leerde daar echt één zijn met dezelfde natuur. Heb je dan ook trek gekregen om het zelf eens mee te maken? Dan is het tijd om je tentje in te pakken en op te zoeken hoe jouw rondreis schotland campings er exact uit zal zien. Maar wat moet je weten over kamperen in Schotland? In dit artikel kom je nog veel meer te weten over het rondreizen door Schotland en het “bezoeken” van campings.

Bekijk hier de rondreizen door Schotland >>

Campings en rondreizen door Schotland

 • De vrije natuur.
  Rondreis Schotland campingsIn de meeste landen is kamperen in de vrije natuur compleet verboden. In Schotland is dat echter niet het geval: met toestemming van de eigenaar mag je perfect je tent opslaan. Handig daarbij is dat de Schotten met voorsprong de vriendelijkste inwoners van Europa zijn en sowieso al gewoon zijn aan de kampeerders. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat kamperen in een nationaal park wel compleet uit den boze is!
 • Een goede plek zoeken.
  Bekijk op voorhand zeker even de landkaart om een goede plek te zoeken: bij voorkeur opteer je voor een locatie met niet al te veel wegen in de buurt en waar er zo weinig mogelijk mensen zijn. Je gaat toch immers kamperen om rust te vinden?
 • Water.
  De grootste uitdaging aan kamperen in de vrije natuur? Water vinden. Je zult minstens twee liter nodig hebben om te koken, te wassen en ga zo maar door. Wees dan ook op voorhand goed voorbereid hierop en vul je flessen tijdig bij. Als je de bewoonde wereld uitgaat let je dan ook best goed op wat je doet met je water. Wat je zeker niet mag doen: water uit een heldere beek halen. Het is geen uitzondering dat er even verderop een dood schaap ligt of chemicaliën de beek verontreinigen.

Natuurlijk kan je voor een rondreis door Schotland er ook voor opteren om gewoon de normale campings aan te doen. Maar laten we eens eerlijk zijn: het is toch zo veel leuker om gewoon met je eigen regels rekening te moeten houden?

Enkele links:

 1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Schotland
 2. https://vakantieschotland.nl
 3. https://rondreis.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *