Camperreis door Schotland. Schotland per camper? Puur-natuur, avontuur!
De ultieme manier om de weergaloos mooie natuur van dit bijzondere en rustgevende land echt te leren kennen, is een rondreis per camper door Schotland. Een camperreis garandeert optimale vrijheid, je bent geheel eigen baas en je maakt op een intensieve manier kennis met het land en haar bewoners. Bovendien mag je vrij kamperen, dus kun je het echte “back to nature” gevoel beleven. Schotland is bovendien groot genoeg om rond te rijden en te genieten van een zeer afwisselend landschap met boeiende culturele bezienswaardigheden.

Bekijk hier de reizen >>

Met de camper rondreizen door Schotland.

 • Ligging & Klimaat in Schotland.

Schotland is het noordelijk deel van het eiland Groot-Brittannië en ligt in het noordwesten van Europa. Tevens behoren een groot aantal Rondreis Schotland campereilanden tot Schotland. Het land kent een gematigd zeeklimaat met relatief zachte winters en frisse zomers. De temperatuur in de winter bedraagt gemiddeld 6 graden, in de zomer kun je rekenen op zo’n 17 graden.

Er valt gedurende het hele jaar veel neerslag en er is veel kans op mist en wind. Niets zo veranderlijk als het weer maar dat is tegelijkertijd ook juist de charme van deze bestemming. Schotland is dus bepaald geen zon-, zee- en strandbestemming maar leent zich wel uitstekend voor een rondreis per camper. Meer informatie over het klimaat van Schotland: https://bestereistijd.net/klimaat-schotland/.

Klik op onderstaande button om de mooiste rondreizen te bekijken bij Kras.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

 • Bereikbaarheid in Schotland.

Schotland is vanuit Europa of via Engeland bereikbaar per ferry over zee. Dit is de manier als je met eigen camper op reis gaat. Het is ook mogelijk om ter plekke in Schotland een camper te huren. In dat geval kun je natuurlijk ook per vliegtuig of trein naar Schotland.

 • Camperplaatsen & Campings in Schotland.

Rondreis Schotland camperIn Schotland zul je weinig camperplaatsen met voorzieningen aantreffen. Voor het nodige comfort ben je op campings aangewezen. Een aantal campings hebben voor hun slagboom een aantal camper-plaatsen waar je bijvoorbeeld ook gebruik van kunt maken als je laat aankomt.

Soms is het ook mogelijk om op het terrein van een toeristenbureau te overnachten. Je kunt dan gebruik maken van openbare toiletten. Openbare toiletten zijn er überhaupt erg veel in Schotland en veelal zijn ze ook nog schoon. Daarnaast is het ook mogelijk om wild te kamperen.

Vergeet verder niet de benodigde papieren zoals een geldig kentekenbewijs, een geldig rijbewijs en een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Denk er ook aan dat je in Schotland op de linker weghelft rijdt!

 • Natuur in Schotland.

Schotland staat vooral bekend om haar imposante ruige natuur. Tijdens een camperreis door Schotland kun je hier dan ook volop van genieten! Met name de hooglanden worden veel bezocht. Maar ook de afwisseling van groene valleien met talloze meren is prachtig. Het noordwesten leent zich bijzonder goed voor wandelen, vissen en fietsen.

“Nature spots” die je tijdens je tour door Schotland echt niet mag missen zijn:

 • Vallei van GlenCoe
 • De hoogste berg Ben Nevis
 • De meren Loch Ness en Loch Garry
 • Nationaal Park Loch Lomond
 • Cairngorns National Park
 • Galloway Forest Park
 • De Schotse Hooglanden

Rondreis Schotland camperWellicht minder bekend bij toeristen maar wel zeer de moeite waard zijn verder de vier eilandengroepen te weten de Buiten-Hebriden, de Shetlandeilanden, de Orkney-eilanden en de Binnen-Hebriden. Het eiland Skye behoort tot de Binnen-Hebriden en is gezegend met een zeer fraai berglandschap en een hele mooie kust. De ruigste natuur is op de Orkney-eilanden te vinden.

 • Cultuur in Schotland.

Schotland heeft, ook als is het onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, een geheel eigen cultuur weten te behouden met ondermeer een eigen taal (Schots-Gaelisch), eigen ponden en een zelfstandig parlement. Het belangrijkste exportproduct is de whisky. In Schotland zijn maar liefst zes whiskygebieden te vinden met een groot aantal stokerijen die stuk voor stuk hun eigen whisky met unieke smaak produceren.

Het verdient zeker aanbeveling om een keer een whiskyproeverij mee te maken. Andere bekende Schotse items zijn de kilt (rok speciaal voor mannen) en de doedelzak. Leuke wetenswaardigheid misschien verder is dat de bingo ook typisch Schots is!

 • Bezienswaardigheden in Schotland.

De steden Edinburgh en Glasgow zijn beiden in cultureel opzicht interessant. Edinburgh is de hoofdstad en heeft een mooi historisch centrum. Verder zijn er diverse musea, een dierentuin en een kasteel te bezichtigen. Liefhebbers van culinair eten zijn in Edinburgh ook aan het juiste adres. Glasgow is de grootste stad van het land en heeft behoudens de kathedraal weinig oude gebouwen maar is daarentegen weer wel een paradijs voor winkelliefhebbers.

Een andere leuke bezienswaardigheid zijn de botanische tuinen. Verder zijn er door het land heen talloze kastelen te vinden. Deze varieren van romantische ruïnes tot spookkastelen tot geheel gerestaureerde juweeltjes.

Bekijk hier meer over Schotland reizen ->

Meer informatieve pagina’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *