Maak een rondreis door Schotland met de bus. Rondreis door Schotland met de bus.
De kastelen van het eeuwenoude Edinburgh, de woeste Hooglanden, plaatselijke legendes, de lekkerste whiskey, mannen in kilt, doedelzakken en kraakheldere bergmeren. Wil jij onbezorgd alle aspecten die Schotland jou te bieden heeft ontdekken? Boek dan een comfortabele busreis door dit magistrale land en leer Schotland met al zijn veelzijdigheid kennen met de zekerheid van een busrondreis. Kom hieronder meer te weten over een rondreis door Schotland maken met de bus.

Bekijk hier de mooiste riezen >>

Met de bus rondreizen door Schotland.

Bepaal zelf de route

Rondreis Schotland busHeel wat reisorganisaties organiseren heel het jaar door busreizen die je alle mooie plekjes van Schotland laten zien. Voordat je een rondreis uitkiest is het verstandig om eerst te oriƫnteren welke bezienswaardigheden Schotland te bieden heeft en wat jij absoluut niet wilt missen als je daar bent.

Omdat zoveel reisaanbieders zoveel verschillende soorten busreizen aanbieden, is er voor bijna elke route wel een busreis denkbaar en beschikbaar. De busreizen variƫren naast van route ook van duur van de periode die je weg wilt gaan. De periode die je weggaat is dan ook bepalend voor wat haalbaar is om te zien in je route!

Inhoud van de busreis

Busreizen hebben een dagprogramma. Dit houdt in dat busrondreizen van dag tot dag een schema hebben met routes die ze afleggen en locaties en bezienswaardigheden die ze langs gaan. Vooraf kan je het dagprogramma inzien. Daarnaast behoud je tussendoor je eigen vrij tijd zodat jij voor een deel ook zelf kunt doen wat je wilt zien. Ook worden er altijd optionele excursies aangeboden, waarmee jij je reiservaring kunt uitbreiden en nog meer van Schotland kunt leren kennen.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Comfortabel reizen met de bus

De bussen die ingezet worden tijdens de rondreizen door Schotland zijn van alle gemakken voorzien. Afhankelijk van de reisorganisatie en het type bus heb je altijd voldoende opbergruimte voor alle bagage, voldoende beenruimte, goede stoelen en andere faciliteiten die de busreis zo comfortabel mogelijk maakt. Daarnaast is er regelmatig een tussenstop om de benen te strekken en de omgeving te verkennen in een aantal uur vrije tijd bijvoorbeeld. Hoewel het programma voor een deel vast staat bij een busreis is er dus ook altijd voldoende ruimte om je eigen draai aan je vakantie te geven.

Met Oad rondreizen per bus.

Schotland is het land van veel verschillende landschappen. Aan de ene kant kun je genieten van de ruwe berglandschappen en rotsen en in Rondreis Schotland bus oadandere delen wordt je overdonderd door de groene heuvellandschappen en de sprookjesachtige meren. Naast natuur is er in Schotland ook heel veel te zien op het gebied van cultuur en historie.

Steden zoals Glasgow, Aberdeen en Edinburgh zijn prachtige steden. De laatstgenoemde is vooral bekend vanwege de vele historische gebouwen en het grootste kunst, en cultuurfestival van de wereld! Kortom, een perfect land voor een mooie rondreis!

  • Eilandhoppen en walvissen bekijken

De Isle of Sky is het grootste eiland van een groep eilanden voor de kust van Schotland. Het landschap is hier werkelijk spectaculair! Het groene landschap wordt afgewisseld met grote uitstekende rotsen. In de omgeving zijn ook vele mooie watervallen te vinden en het gebied staat bekend om zijn vele kastelen die stuk voor stuk uit een sprookje lijken te komen.

Ook zijn er veel bijzondere dieren te vinden. Op het land kun je genieten van edelherten en vele andere hoefdieren. In het water kun je naast zeehonden, ook vaak dolfijnen en walvissen zien! Vooral de walvissen zijn prachtig om te zien van dichtbij! Op het eiland kun je ook genieten van de Fairy Pools. Deze prachtige watervallen liggen in een diepe vallei en er leven veel bijzondere dieren en planten.

  • Edinburgh – Een trotse hoofdstad

De hoofdstad van Schotland is Edinburgh en juist hier is de Schotse trots overal terug te vinden. De stad kent maar liefst 4500 monumentale panden en de ene is nog mooier dan de andere. Naast het beroemde Edinburgh Castle, dat bovenop een grote rots is gebouwd, kun je hier ook genieten van diverse mooie musea. Neem nu bijvoorbeeld het Nationaal Museum.

Naast de geschiedenis van Schotland hebben ze ook veel spullen uit het oude Egypte die nergens anders ter wereld te zien zijn. Een ander mooi museum in Edinburgh is de National Galleries of Schotland. Het museum beschikt over een heel brede collectie van schilderijen uit diverse tijdperken, waaronder een aantal werken van van Gogh, Monet en El Greco. De toegang tot het museum is gratis, maar af en toe zijn er bijzondere voorstellingen waar een kleine bijdrage voor gevraagd wordt.

Bekijk hier de rondreizen >>

Meer informatie over rondreizen door Schotland:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *