Op de bonnefooi een rondreis door Schotland maken?
Indien je altijd eens naar Schotland hebt willen gaan, grijp dan nu je kans. De Engelse Pond staat laag, zodat je er voor wat langere tijd vakantie kunt vieren. Schotland biedt een prachtige natuur, maar ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven. Kom in dit artikel meer te weten over de mooiste bonnefooi reizen door Schotland.

Bekijk hier meer informatie >>

Op de bonnefooi rondreizen door Schotland.

  • Op weg

Rondreis Schotland bonnefooiDe meeste mensen reizen met eigen vervoer naar Schotland. In Schotland bevinden zich talloze bed and breakfasts, zodat je altijd verzekerd bent van een gezellige slaapplaats. Blijf een dag of 3 op één plek, omdat je dan in de gelegenheid bent om de omgeving te verkennen. Ga bij voorkeur in het voorseizoen, omdat het er dan nog heerlijk rustig is.

  • De Trossachs

Een van de mooiste gebieden van Schotland is de Trossachs. Hier leefde eens de beroemde held Rob Roy. Je vindt hier schitterende meren en glooiende, bosrijke heuvels. Trek er op uit voor een ontspannende wandeling of maak een boottocht over het meer Lake Katrine.

  • Loch Lomond

Niet ver van de Trossachs vind je het grootste meer van Schotland, Loch Lomond. Bij mooi weer kun je hier heerlijk vertoeven. Je kunt er ook voor kiezen om de top van de Ben Lomond te beklimmen. Andere leuke bezienswaardigheden in de omgeving zijn het plaatsje Aberfoyle, het dorpje Callander, de stad Stirling, en Doune Castle dat bekend is van de film Monty Python and the Holy Grail.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

  • Glencoe

Rondreis Schotland bonnefooiDeze drie bergruggen mag je niet missen, en je kunt hier prachtige wandelingen maken. Andere toeristische trekpleisters in de buurt zijn het beroemde Glenfinnan viaduct, Fort William, het prachtige kustplaatsje Mallaig, het Caledonisch Kanaal met de Neptune’s staircase, en de hoge berg Ben Nevis.

  • Inverness

Via Loch Ness waar je Urquhart Castle kunt bewonderen, kun je verder reizen naar Inverness. Hier vertrekken diverse boottochten om dolfijnen te spotten. In de buurt bevindt zich het slagveld van de veldslag bij Culloden, waar een permanente tentoonstelling over de veldslag is ingericht, en Cawdor Castle dat over prachtige tuinen beschikt.

Aviemore bezoeken

  • Aviemore

In dit gebied waar herten, marters en dassen voorkomen, kun je heerlijk wandelen, of activiteiten zoals quadrijden en kanoën ondernemen. In de omgeving kun je de Glenlivet-distilleerderij bezoeken.

Bekijk hier de mooiste Schotland reizen ->

Door op één van bovenstaande links of buttons te klikken kan je de mooiste reizen bekijken voor Schotland.

Meer weetjes en informatie over Schotland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *