Als je denkt aan Schotland is de kans groot dat je meteen denkt aan Loch Ness, kils, de Highlands en Whisky. Dat zijn dan ook stuk voor stuk belangrijke aspecten van Schotland of zijn cultuur. Schotland is echter nog veel meer dan enkel dat en leent zich als geen ander land tot een heerlijke rondreis. Een rondreis Schotland 5 dagen? Te kort om alles te zien wat je zou willen zien maar meer dan lang genoeg om op slag verliefd te worden op dit land. Ben je aan het twijfelen wat te zien? Dan zijn hier enkele tips.

Bekijk hier de rondreizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

5 dagen rondreizen door Schotland

 • De grensstreek
  Rondreis Schotland 5 dagenAls je slechts 5 dagen in Schotland spendeert is het keuzes maken. Een mogelijke optie is dan ook de grens met Engeland te volgen. Hier kan je de muur van Hadrianus en heel wat historische forten terugvinden. En eens je de grens af bent gegaan? Dan heb je nog tijd voor een bezoekje aan enkele van de prachtige eiland zoals het Isle of Mull.
 • Edinburgh/Ben Nevis
  Een tweede optie is om recht naar de hoofdstad te trekken. Edinburgh is de hoofstad en de grootste stad van Schotland en biedt vertier voor op zijn minst een dag of 2. Alles gezien wat je wou zien in deze prachtige stad? Dan geraak je vrij vlot tot bij de Ben Nevis, de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk. Onderweg even stoppen bij Loch Lomond en je ziet gelijk wat de Highlands zo prachtig maakt.
 • Loch Ness
  Ben je meer een ruige avonturier? Dan is Loch Ness en het noorden van de Highlands vast en zeker jouw ding. De Schotten zeggen dan ook de Highlands pas echt beginnen vanaf je ten noorden van Loch Ness komt. Hier een paar dagen in doorgebracht? Dan kan je in het oosten het Isle of Skye terugvinden. Dit eiland biedt niet enkel natuurpracht maar ook misschien wel het mooiste kasteel van Schotland. (Rondreis Schotland 5 dagen tip)

In een ideale vakantie kan je natuurlijk heel het land bekijken. Maar wanneer je slechts enkele dagen de tijd hebt draait alles rond keuzes maken. Het goede nieuws? Een verkeerde keuze bestaat hier niet!

Enkele links:

 1. https://rondreisschotland.eu
 2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Schotland
 3. https://rondreis.net

Bekijk hier de mooiste reizen ->

Meer informatie:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *