Rondreis door het prachtige Schotland in 2017.
Het land van de kastelen, bruisende steden Glasgow en Edinburgh en de indrukwekkende Highlands; dat is Schotland. Wil je een rondreis door Schotland in 2017 maken? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden om het land te verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen in Glasgow en vanuit daar doorreizen naar Inverness in het noorden en eindigen in Edinburgh. Ook de verschillende ‘lochs’ zijn de moeite waard om te bezoeken. Bekijk hieronder meer informatie over een rondreis Schotland 2017.

Bekijk hier de rondreizen door Schotland in 2017 ->

Rondreis Schotland in 2017

De geschiedenis van Schotland.

Wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis, is Schotland een mooie vakantielocatie. Fort William, gelegen tussen de steden Glasgow en Rondreis Schotland 2017Inverness is een klein stadje dat leuk is om te bezoeken. De hoogste berg van Schotland, Ben Nevis, ligt hier in de buurt en Fort William is het begin of het einde van de beroemde West Highland Way. Dit is een wandelroute van ruim 150 kilometer die van Glasgow tot aan Fort William loopt.

Kastelen in de hooglanden.

Schotland is het land van de kastelen, de prachtige natuur en de vele ‘lochs’. Loch Lomond en het Trossachs National Park zijn mooie locaties om te bezoeken tijdens je rondreis in Schotland. Zo kun je in het nationale park diverse activiteiten ondernemen, zoals:

 • Een wandeling maken in de bossen
 • Het Loch Lomond bewonderen vanaf een boot
 • Genieten van de uitgestrekte glens

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

In het land kun je veel verschillende routes volgen, waaronder een kastelenroute. Zo is er een mooie route in de noordoostelijke Hooglanden. Het kasteel en de tuinen van Mey in Caithness is een goed beginpunt van waaruit je steeds verder naar het zuiden gaat. Daarna kun je drie kastelen in het gebied van Moray dat oostelijk van Inverness ligt, bezoeken. Het Loch Ness ligt hier ook bij in de buurt. Naast de mooie natuur en de rijke geschiedenis, heeft Schotland op Rondreis Schotland 2017culinair gebied ook veel te bieden. Zo zijn er veel Whisky-distilleerderijen die ook interessant zijn op te bezoeken. Met een rondreis in Schotland beleef je het land op een mooie manier en krijg je een goed beeld van de verschillende natuurgebieden, gewoonten en culinaire en culturele hoogtepunten van het land. (Rondreis Schotland 2017 tip)

Rondreizen Schotland 2017

Als je op zoek bent naar een leuke plek om in 2017 een rondreis te maken hoef je echt niet verder te kijken dan Schotland. Het land van Whisky, wilde natuur en Loch Ness is niet alleen een prachtig vakantieland maar heeft ook heel wat argumenten om je ervan te overtuigen dan het beste moment om te vertrekken gisteren was. Schotland anno 2017 is een bruisend, levendig land waar toeristen niet alleen welkom zijn: ze worden beschouwd als broeders. Rondreizen Schotland 2017? Een topidee.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Rondreizen Schotland 2017

 • Het is goedkoop
  Een vakantie naar Schotland kan je zo goed als altijd net zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Er zijn tal van mogelijkheden tot Rondreizen Schotland 2017kamperen of charmante bed & breakfasts uitzoeken en ook de oversteek kan relatief goedkoop. Wat daar nog eens bijomt: door de hele Brexit-campagne heeft de pond al in lange tijd niet meer zo laag gestaan. Het is dan ook het ideale moment om je euro’s om te wisselen in ponden: je krijgt er heel wat meer voor in de plaats tegenover pakweg 2 jaar geleden. (Rondreis Schotland 2017 info)
 • Evenementen
  Elk jaar opnieuw pakt Schotland uit met tal van evenementen en muziekfestivals waar de rest van de wereld een puntje aan kan zuigen. Wat valt er zeker niet te missen in 2017? De bekende Highland Games, de Edinburgh Fringe of één van de vele festivals zoals het Belladrum Tartan Heart festival.
 • Nu kan het nog
  Een tweede belangrijke element van de hele Brexit-heisa is dan weer dat er heel wat onzekerheid over de toekomst bestaat. De kans bestaat dat een oversteek van het kanaal binnenkort heel wat extra administratieve rompslomp met zich meebrengt. Waarom dan ook een rondreis doorheen Schotland uitstellen tot later? Er is geen betere tijd dan het heden om een vakantie in dit prachtige land door te brengen. (Rondreis Schotland 2017 tip)

Let op met rondreizen in Schotland: het is ontzettend verslavend. De kans is dan ook groot dat je nog tijdens de ene rondreis de volgende al aan het plannen bent. Hou er dan ook rekening mee dat in eender welk jaar je Schotland bezoekt dat de plek je hart zal stelen.

Linktips:

Bekijk hier de 2017 rondreizen door Schotland ->

Meer info:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *