Rondreis in Schotland per trein.
Rondreizen in Schotland per trein? Dat kan van Edinburgh tot Glasgow, andersom of op geheel andere plekken. In dit artikel kom je meer te weten over een rondreis Engeland Schotland trein, heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis of vakantie te boeken en kan je eventueel jouw ervaring delen met anderen door hieronder het formulier in te vullen. Lees hieronder meer over het rondreizen door Engeland en Schotland per trein.

Bekijk hier meer over Schotland reizen >>

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Met de trein door Schotland en Engeland rondreizen

  • Uitstappen

Combineer je reis met uitstapjes. Er zijn georganiseerde treinreizen waarbij je een straks reisschema moet volgen, maar uiteraard zijn er ook in deze georganiseerde reizen mogelijkheid tot rustige uitstapjes. Waarbij je kunt wandelen en dorpjes kunt bezoeken.

  • Rondreis Engeland Schotland treinEen voorbeeldreis

Een voorbeeldreis van 8 dagen bestaat uit de volgende route:

  1. De reis begint in Glasgow of Edinburgh. Waverly Station in Edinburgh of de Glasgow Queen Station
  2. Deze reis heeft zijn stop in Blair Atholl. Via Perth heb je uitzicht op het boerenlandschap, maar bevindt je je vervolgens in de River Tay vallei. Deze vallei is bebost en draagt geeft een ander beeld.
  3. In Blair Atholl blijf je een dag en kun je wandelingen maken. Het plaatsje Pitlochry bevindt zich hier en is kenmerkend voor de Schotse dorpjes.
  4. Vervolgens gaat de trein (ScotTrail) richting Iverness. Hou je van prachtig uitzicht op de bergen? Hier vindt je de Grampian Mountains. Deze rit duurt maar 1,5 uur, dus laat tijd genoeg vrij voor een uitgebreid dagje in Iverness (afhankelijk van de aankomsttijd). De River Ness is hier ook, waar je rustig kunt wandelen. Ervaar de rust van Schotland. Hou je van geplande wandelingen? Die kun je hier vinden op kaarten.
  5. De volgende overnachting vindt plaats in Portree. Voordat je daar echter komt zie je heel Rondreis Engeland Schotland treinveel: Plockton, een klein vissersdorpje zoals er velen zijn in Schotland en ook zie je prachtige vergezichten over de zee tijdens de rit. Tevens is een kleine busrit benodigd om in Portree te komen.
  6. De Isle of Kyle, waarvan Portree de hoofdstad is, leent zich uitstekend voor wandelingen. Hou je van lange wandelingen met bergtoppen en dalen? Dan kun je hier je lol op: wandelingen van een uur, van 5,5 uur en zelfs 8 uur. Eigenlijk kun je het zo lang maken als je zelf wilt.
  7. Het restant van de reis is uitgebreid en komt langs Fort William, Spean Bridge en Glen Spean. Uiteraard zijn er ook andere treinreizen beschikbaar.

Heel veel plezier met het uitzoeken van een prachtige rondreis door Schotland, eventueel met de trein!

Bekijk hier de mooiste Schotland reizenĀ ->

Meer pagina”s met informatie over rondreizen en vakanties in Schotland:

2 reacties

Hein Smeets · 27 juli 2017 op 12:10

Prachtige site. we willen volgend jaar naar Schotland. bedankt voor de informatie

Hein Smeets · 27 juli 2017 op 12:11

Graag ontvangen wij nieuwe informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *