Een korte rondreis in Schotland.
Een korte rondreis in Schotland is een ideale manier om bekend te worden met het land. Misschien wil je er wel wonen of wil je terugkomen voor een langere trip? Of misschien heb je wel gewoon even vakantie en wil je er even op uit. Dit kan in de steden van Schotland, in de hooglanden of aan de kust. Het hoge noorden, daar kun je ook terecht, maar leent zich wegens de uitgestrektheid iets minder goed voor een korte rondreis en beter voor een lange rondreis. Bekijk hieronder meer informatie over de korte rondreis door het prachtige Schotland.

Bekijk hier de korte rondreizen door Schotland ->

Maak een korte rondreis door Schotland

 • Van stad naar stad

Een korte rondreis kun je uitstekend tussen de steden Glasgow, Edinburgh en Aberdeen maken. Een voorbeeld:

 • Vanaf Glasgow met de trein (rond een uur) naar Edinburgh
 • Korte rondreis SchotlandVanuit Edinburgh neem je de bus of trein naar Dundee en vervolgens een iets langere trip, naar Aberdeen.
  Of je kunt natuurlijk de andere kant op gaan:
 • Vanuit Glasgow richting Dungon
 • Vanuit Dungon naar Oban.
  Uiteraard zijn beide trips ook andersom te doen, zodat je eindigt in de grote stad, Glasgow of Edinburgh, waar je vervolgens ook weer vanaf terugreist naar Amsterdam of een ander vliegveld in Nederland, Duitsland of België (of elders in de buurt).

Hieronder nog meer informatie over de kleine plaatsjes.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

 • De kleine plaatsjes

Hoe kom je zo snel mogelijk van het vliegveld naar een klein plaatsje? Neem bijvoorbeeld Banff richting het noorden. Kijk eens naar bustijden en treinreizen. Vanaf Banff:

 • Kun je 4 leuke vissersdorpjes/stadjes bezoeken, namelijk: Fraserburgh, St. Fergus, Peterhead en Cruden Bay. Ideaal voor een korte rondreis, maar wel veel van hetzelfde. De plaatsen zijn klein en kenmerken zich vooral door het vissen op de Noordzee. Maar toch zul je Schotland daar ervaren en zien hoe de mensen leven. Eventueel kun je ook vanuit één van deze dorpjes de Schotse Hooglanden wat Korte rondreis Schotlandmeer intrekken, richting Eigin en Keith. Het is maar net hoelang je reis duurt en wat je graag wilt zien. Met AirBNB’s kun je uitstekende een korte rondreis maken en terecht komen op de leukste plekjes.

Met de auto een korte reis maken

Ontdek Schotland met de auto in 4 dagen.
Met een korte “self-drive” tour door Schotland kan je al de echte smaak van het land en de mooiste gebieden ontdekken, waaronder Oban, Loch Ness en het prachtige Pertshire. Wij geven jou een overzicht van de route die je tijdens dit korte verblijf kan volgen.

 • Dag 1 Edinburgh / Glasgow – Oban

Bij aankomst in Edinburgh(of Glasgow)kun je eerst jouw gehuurde auto afhalen en direct jouw reis starten. Er zijn om te beginnen twee mogelijke routes die je leiden naar Oban.
ROUTE 1 – VIA STIRLING CASTLE
Je rijdt door het gebied dat bekend staat als de Trossachs in het hart van Schotland. Maak een stop bij Stirling Castle Stirling heeft veel herinneringen aan de beroemde William Wallace , de ster van de film ‘Braveheart’. Je rijdt verder richting Callendar met een stop voor koffie of thee. Fans stoppen onderweg ook bij Doune Castle. De weg gaat door het noorden zigzaggend door de bergen. Stop bij Loch Awe voor een bezoek aan Kilchurn Castle. Vanaf daar volgt u de A85 helemaal naar Oban .

Korte rondreis Schotland autoROUTE 2 – VIA LOCH LOMOND
Onze alternatieve route voert ons over Centraal Schotland, naar het schilderachtige Loch Lomond en door de Argyll Forest, een van de mooiste gebieden van Schotland. Steek de bergen over via Glen Croe en de bergpas met de uitnodigende naam “Rust & Wees Dankbaar”. Maak een stop bij Inveraray aan de oevers van Loch Fyne waar je Inveraray Castle of Inveraray Jail kunt bezoeken, die het verhaal van het gevangenisleven in de 18de en 19de eeuw vertellen. Van daaruit reis je verder naar het noorden voor de eerste overnachting.

 • Dag 2 Oban – Fort William – Loch Ness – Inverness

Na het ontbijt kun je Oban verkennen en een bezoek brengen aan McCaigs Tower waar u het eiland Mull kunt zien op een heldere dag. Vertrekkende vanuit Oban reis je noordwaarts naar Fort William via Appin. Je passeert onderweg Fort William dat aan de voet ligt van de Ben Nevis, de hoogste berg in Schotland. Maak een tocht op de Aonoch Mor Gondola en geniet van een prachtig uitzicht over de West- en Oostkust van Schotland. Vanaf Fort William reis je naar het noordoosten door de Great Glen richting Inverness. Onderweg kom je aan het beruchte meer Loch Ness . Je reist een tijdje langs de oevers van het meer en het is aan te bevelen je ogen goed open te houden voor het beroemde monster “Nessie. Overnachten doe je in de omgeving van Inverness.

 • Dag 3: Inverness – Royal Deeside – Perth
Korte rondreis Schotland

Korte rondreis Schotland

Begin de dag met een stop bij Culloden Moor, de locatie van de laatste veldslag op Britse bodem van de Jacobieten, onder leiding van Bonnie Prince Charlie, waar ze uiteindelijke werden verslagen door het Engels leger. Je bent ondertussen ook in het hart van de Speyside en de whisky. Er zijn een groot aantal whisky distilleerderijen in de omgeving en je kunt er verschillende bezoeken. Glenfiddich, Glen Grant, Dallas Dhu en vele anderen verwelkomen bezoekers en zijn blij om jou een ‘wee dram’ te geven. Blijf de rivier de Spey, ook bekend door het zalmvissen volgen tot Braemar in het hart van Royal Deeside. In mei, juni en juli kun je een bezoek brengen aan Balmoral Castle, waar de koninklijke familie van Groot-Brittannië haar jaarlijkse zomervakantie doorbrengt. Je kunt ook een bezoek brengen aan Braemar Castle . Reis daarna verder naar het zuiden over de “Spittal of Glenshee ‘een weg die jou een spectaculair uitzicht zal bieden alvorens je aankomt in het Perthshire gebied, waar je de nacht kan doorbrengen

 • Dag 4 Edinburgh / Glasgow Vertrek

Als de tijd het toelaat, bezoeken we St Andrew’s, genoemd naar de Schotse patroonheilige. Bezoek de indrukwekkende ruïnes van de kathedraal, ooit de mooiste in het land en St Andrews Castle, waar bezoekers kunnen dwalen door vochtige, bemoste tunnels naar de kerkers. We rijden verder langs de kust via de kleine vissersdorpen Elie en Pittenweem.Steek met de Forth Road Bridge met zijn spectaculair uitzicht op de Firth of Forth voordat je jouw auto naar Edinburgh/ Glasgow terugbrengt en je een vlucht kan nemen naar je thuisland.

Bekijk hier meer over Schotland reizen ->

Meer informatie:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *