Een kaart van Schotland: keuze genoeg.
Een kaart van Schotland is een absolute must voor iedereen die een vakantie plant naar dit land vol bijzondere stukjes natuur en interessante culturele bezienswaardigheden. Wie ‘kaart Schotland’ (of ‘map Scotland’) intypt op Google wordt echter overladen met zoekresultaten. Zodat je niet zelf al deze zoekresultaten hoeft door te spitten, zijn hieronder de interessantste kaarten van Schotland voor je verzameld in een handig overzichtje. Ook kom je meer te weten over de mogelijkheid tot het boeken van een prachtige rondreis door Schotland.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

De kaart van Schotland:

Steden op de kaart

  • Wanneer je een eenvoudige kaart van Schotland zoekt waarop de grootste steden zijn weergegeven, dan kan je de website Lonely Planet bezoeken. Hier vind je ook straatkaarten van Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Dundee. Daarnaast vind je hier kaarten van de Schotse Hooglanden en van verschillende eilanden en eilandgroepen zoals de Shetlandeilanden.
  • Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Schotland, heeft de National Library of Scotland een fraaie verzameling van kaarten van dit land samengesteld. Deze oudste kaart dateert uit de periode 1558-1566. Voor vrijwel elk decennium na 1566 is minstens één Kaart Schotlandkaart te vinden op deze site. Hier vind je ook bijvoorbeeld eeuwenoude kaarten van het Schotse trein- en wegennetwerk.
  • De Scotland Info Guide biedt een fraaie kaart waarop je alle A-wegen (de belangrijkste wegen) van Schotland kan zien. Op deze kaart zijn ook de vliegvelden en de bootvaarten naar de Schotse eilanden weergegeven.
  • Reis je liever per trein dan per auto of bus? Dan kan je op de website van ScotRail alle treinverbindingen zien op een handige virtuele kaart. Op deze kaart kan je ook eenvoudig zien of er werkzaamheden of andere problemen zijn op delen van het railnetwerk. Door op één van de stations te klikken, wordt bovendien informatie zichtbaar over onder meer de treintarieven, de faciliteiten op het station, de toegankelijkheid voor gehandicapten, de verbindingen met andere stations en nog tal van zaken.
  • Ben je benieuwd naar het gebergte in Schotland? Dan kan je via deze site een Google Maps-kaart van Schotland vinden waarop alle hoogteverschillen met kleuren zijn aangegeven. Een vergelijkbare kaart vind je op deze site. Hier wordt ook voor elke stad aangegeven welke bergen zich in de nabijheid van de stad bevinden.

Bekijk hier meer over Schotland reizen ->

Meer pagina’s:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *