Schotland, bergen, monsters en sterke verhalen over sterke drank.
We weten het allemaal, Schotland, dat is het land waar de mannen in rikken rondlopen. Helaas, helemaal mis, het zijn geen rokken.
Een kilt is oorspronkelijk een lange doek, geweven in de kleuren van de familie, het Tartan, dat op een heel speciale manier om het lichaam gewikkeld werd. Goed, tegenwoordig lijkt het meer op een rok dan vroeger. Schotland is een onafhankelijk onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Dat wil zeggen, het is een land binnen een vereniging van landen. Samen met Engeland, Wales en Noord Ierland heet het Groot Brittannië. Kom hieronder nog meer te weten over een individuele rondreis door Schotland.

Bekijk hier meer over individuele rondreizen door Schotland ->

Een individuele rondreis door Schotland

En waar staat Schotland om bekend?

  • Bergen.

Individuele rondreis SchotlandEen reis door Schotland is een hele onderneming. Begin je ook nog eens alleen aan die reis, dan wordt het zeker een avontuur. Vooral het Noorden van Schotland, de Highlands, zijn een reis waard. Bergachtig en met behoorlijk hoge toppen, Ben Nevis is de hoogste met 1345 meter. Niet zo heel erg hoog, voor een berg van de eerste categorie, maar best moeilijk te beklimmen door het weer daarboven. Gemiddeld regent het er tien dagen per jaar niet! Maar natuurlijk is de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk een belevenis.

  • Loch Ness en Nessie.

Schotland kent nog een beroemdheid, Nessie. Of dit verdwaalde zeemonster echt bestaat of niet, dat mag u zelf gaan uitzoeken, bij of op Loch Ness, 23 mijl ten zuidwesten van Inverness. Overigens is het een goed idee ook even aan de mijlen te wennen bij een reis met de auto.

  • Whiskey.

Whiskey mag ook bij een individuele rondreis niet ontbreken. De nationale trots van Schotland en het belangrijkste export artikel. Het is zelfs mogelijk een rondreis te organiseren met whiskey als centraal onderwerp.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Gastvrijheid en pubs in Schotland

 

  • Gastvrijheid.

Individuele rondreis SchotlandDe Scotten staan, overigens helemaal onterecht, bekend als stug en eigenwijs. Mensen die zo dicht bij de natuur leven, als de bewoners van het Hoogland, zijn gastvrij en vriendelijk, als ze eenmaal weten wat ze aan je hebben. Bed and Breakfast verhuurders spreken bijvoorbeeld liever over het runnen van een Guesthouse.

  • Pubs.

Stap tijdens je reis rustig eens een plaatselijk pub binnen. Een café is het niet, een restaurant ook niet, maar wel een warme en gezellige plaats om de benen te strekken onder het genot van een glaasje en een heerlijke maaltijd. Let op, het grootste deel van de verhalen die verteld worden zijn visserslatijn. Haggis is geen bergdier met poten die aan een kant korter zijn!

Bekijk hier meer over vakanties en rondreizen in Schotland ->

Hier kom je meer pagina’s tegen op onze website:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *