Hotels in Schotland.
Elk jaar ontvangt Schotland miljoenen toeristen die de prachtige Schotse natuur of de indrukwekkende bezienswaardigheden in het land willen verkennen. Dit zijn veelal toeristen uit andere Britse landen, maar ook volop Amerikanen, Duitsers, Fransen en Nederlanders bezoeken dit bijzondere land. De meeste toeristen in Schotland kiezen één van de duizenden hotels als overnachtingsplek. Hoe vind je deze hotels in Schotland? Kom hieronder meer te weten over de hotels in Schotland, heb je de mogelijkheid om de mooiste hotels te bekijken en nog meer leuke informatie. Veel leesplezier.

Bekijk hier meer over vakanties en rondreizen in Schotland ->

De aanraders voor hotels in Schotland

 • Hotels SchotlandHet aantal hotels in Schotland loopt in de duizenden. Alleen al bij de boekingssite Booking.com zijn meer dan zesduizend Schotse hotels te vinden.
 • Ook met Google Maps kan je eenvoudig hotels vinden. Door in Google Maps als zoekopdracht “hotel in Edinburgh” in te voeren, worden alle hotels in Edinburgh op de kaart getoond. Dit werkt uiteraard ook met Glasgow of om het even welke andere Schotse stad.
 • Het aanbod van hotels is zeer divers in Schotland. Zo zijn er buitengewoon luxe hotels, maar ook budgethotels waar je voor een klein bedrag kunt overnachten.
 • Vijfsterrenhotels bestaan in Schotland in vele soorten en maten. De bijzonderste luxueuze hotels in Schotland zijn vaak tot hotels omgebouwde kastelen of landhuizen. Daarnaast zijn er volop luxueuze hotels bij wellnesscentra
  Hotels Schotland

  Hotels Schotland

  en golfbanen.

 • Ook aan goedkopere hotels is in Schotland geen gebrek. Op de website Trip Advisor vind je een overzicht van de best beoordeelde goedkope hotels. Goedkope hotels bevinden zich veelal in de grotere steden. Buiten de grotere steden ben je doorgaans op gasthuizen en andere alternatieve overnachtingsplekken aangewezen voor een goedkoop verblijf.
 • Uit cijfers van Visit Scotland blijkt dat hotels in het hoogseizoen voor meer dan 80% zijn volgeboekt. Wanneer je in de maanden juni, juli of augustus op vakantie wil naar Schotland, dan kan je dus beter zo vroeg als mogelijk een hotelkamer boeken.
 • In het laagseizoen zijn er daarentegen aanzienlijk meer lege plaatsen in hotels. In de maanden december, januari en februari is zelfs bij de meeste hotels maar een kleine meerderheid van de kamers bezet. Dit betekent dat het een stuk eenvoudiger is om in Schotland tijdens het laagseizoen een mooie hotelkamer tegen een gunstige prijs te boeken.

Bekijk hier de mooiste Schotland reizen ->

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Meer interne links & pagina’s:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *