Tips voor de goedkoopste rondreis door Schotland.
Een vakantie naar Schotland staat niet direct bekend als goedkoop, maar door slimme keuzes te maken kan je wel degelijk ook met een klein budget door dit prachtige land reizen. Zo zijn er hostels met scherpe prijzen, pubs met goedkoop eten en tal van gratis bezienswaardigheden. De onderstaande tips zijn ideaal om je eigen ‘goedkoopste rondreis door Schotland’ samen te stellen.

Bekijk hier meer over goedkope rondreizen door Schotland ->

Goedkoopste rondreis door Schotland

  • Bij Schotse hostels begint de prijs voor een bed in een gedeelde slaapruimte bij ongeveer £ 10 per nacht.
  • Wildkamperen is uiteraard gratis, maar mag niet overal. Zet dus niet zomaar ergens je tentje op zonder eerste te informeren of wildkamperen is toegestaan.
  • Goedkoopste rondreis SchotlandHotels zijn aanzienlijk goedkoper in de kleinere Schotse stadjes dan in Edinburgh of Glasgow.
  • Wanneer je toch in Edinburgh of Glasgow wil verblijven, probeer dan een website zoals CouchSurfing uit. Op deze site stellen lokale inwoners (gratis) een slaapplek ter beschikking aan toeristen.
  • De meeste musea in Schotland worden beheerd de overheid. Voor deze musea is de toegang geheel gratis. Ditzelfde geldt voor bijna alle parken in Schotland. Zelfs de bijzonder fraaie parken nabij kastelen en rivieren die vaak een prachtig uitzicht bieden, zijn doorgaans kosteloos toegankelijk. Hier kan je een mooie wandeling maken of een gezellige picknick organiseren.
  • Kook zelf of ga uit eten in pubs. Zelf koken is uiteraard de goedkoopste optie, maar als je toch uit eten wil gaan, vermijd dan in ieder geval de restaurants in de stadskernen van Glasgow en Edinburgh. Deze restaurants zijn namelijk beduidend duurder dan die in de rest van de steden. De goedkoopste optie voor een maaltijd buiten huis zijn pubs in een stadsrand.
  • Kies voor de bus wanneer je binnen en tussen Schotse steden wil reizen. De bus is Goedkoopste rondreis Schotlandaanzienlijk goedkoper dan elk ander transportmiddel.
  • Profiteer van de gunstige wisselkoers van de Britse pond. Sinds het Brexit-referendum is de Britse munt duidelijk in waarde afgenomen, zodat een vakantie naar Groot-Brittannië voor ons Nederlanders nu een stuk goedkoper is. Profiteer hiervan door niet te lang te wachten met je vakantie, wie weet trekt de koers immers binnenkort weer aan.

Hieronder kom je nog meer te weten over de goedkopere rondreizen in Schotland en heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld bij de reisorganisatie Kras of VX een mooie reis te boeken.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Boek een betaalbare reis.

Van plan om een goedkope rondreis door Schotland te boeken dan zijn er enkele reisorganisaties waar je terecht kunt. Door hierboven op één van de links te klikken heb je de mogelijkheid om de mooiste rondreizen door Schotland te vergelijken.

Bekijk hier de mooiste rondreizen door Schotland ->

Enkele links:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *