Fly & drive Schotland: per huurauto door het land.
Bij een vakantie in Schotland is niets zo praktisch als een auto tot je beschikking hebben waarmee je langs alle bezienswaardigheden kan rijden. Zo kan je per auto langs de Schotse kust reizen of de auto gebruiken om langs alle interessante steden te trekken. Na een vlucht naar Schotland pik je eenvoudigweg je van tevoren bestelde huurauto op en zo kan je ‘fly drive Schotland’-vakantie beginnen. Gebruik de onderstaande tips om van deze rondreis een onvergetelijk avontuur te maken. Kom hieronder meer te weten over een fly drive Schotland, ook heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken bij een specialist.

Bekijk hier de reizen ->

Fly drive naar Schotland

 • Fly drive SchotlandOm in Schotland een auto te kunnen huren, moet je minstens 23 jaar oud zijn. Daarnaast moet je al minstens twaalf maanden in het bezit zijn van een rijbewijs. Sommige autoverhuurbedrijven hanteren bovendien verhoogde prijzen voor automobilisten van 23 of 24 jaar.
 • Bij de meeste autoverhuurbedrijven moet je een bedrag tussen de £ 500 en £ 1000 betalen in geval van diefstal of beschadiging van de huurauto. Dit wordt de ‘excess payment’ genoemd. Je kan ook bij aanvang van de huur voor een ‘excess waiver’ kiezen. De prijs
  Fly drive Schotland

  Fly drive Schotland

  hiervoor is veelal gelijk aan de dagprijs van de auto. Koop je deze ‘waiver’, dan ben je het autoverhuurbedrijf geen geld verschuldigd bij diefstal of beschadiging van de huurauto.

 

Bekijk hier meer over de rondreizen bij Kras ->

 

Auto huren?

 • Een auto huren is niet per se goedkoop, maar wanneer je veel reist kan dit zomaar goedkoper zijn dan de vele bus- en treinkaartjes die je anders zou aanschaffen. Bovendien zijn er ook goedkope verhuurbedrijven. Wees er wel op tijd bij, want de goedkopere auto’s zijn vaak als eerste verhuurd.
 • Niet alleen in Engeland maar in heel Groot-Brittannië rijdt men aan ‘de andere kant’ van de weg. Het zal even wennen zijn om links te rijden, dus rijd om ongelukken te voorkomen vooral zo voorzichtig mogelijk. Vrees er echter ook weer niet te veel voor, na een tijdje rijd je namelijk vanzelf met de rest van het verkeer mee zodat het al snel ‘natuurlijk’ aanvoelt om aan de linkerkant van de weg te rijden.
 • Op de website van Visit Scotland vind je verschillende interessante autoroutes door Schotland voor natuurliefhebbers, voor cultuurfanaten en voor leuke trips langs de Schotse steden.

Tip: Neem ook eens een kijkje op:

 1. https://celtictours.nl/
 2. https://rondreis.net

Bekijk hier de Schotland vakanties ->

Meer pagina’s met informatie:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *